dr. Életkopf Creative Commons License 1999.09.28 0 0 14

Hivatalos és arra hivatott szervektől nem hangzott el ilyen kijelentés, csak pártoktól.

Mindenesetre színesíti a képet a Népszabadság mai híre:

Cseh Sándor kilépett a MIÉP-frakcióból

Cseh Sándor hétfőn levélben tájékoztatta Áder János házelnököt, és Csurka Istvánt, a MIÉP frakcióvezetőjét, hogy kilép a képviselőcsoportból, és átül a függetlenek közé.

Cseh Sándor lépését azzal indokolta, hogy az általa vezetett Kisgazda Szövetség elnöksége szólította fel erre. A kisgazda szervezet szerint ugyanis nem teljesültek a MIÉP-pel korábban kötött együttműködési megállapodásban foglalt vállalások...

Csurka István lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a frakció létét nem rendítette meg Cseh Sándor kilépése, és „szinte örülnek, hogy távozik a képviselő körükből”. A MIÉP-frakció ugyanakkor hétfőn úgy foglalt állást: követelik, hogy Cseh Sándor adja vissza mandátumát, az ugyanis nem jár neki, hiszen a MIÉP országos listáján jutott be a parlamentbe. Pokol Béla, (FKGP) az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnöke érdeklődésünkre azt mondta: a MIÉP képviselőcsoportja az Alkotmánybíróság, illetve az ügyrendi bizottság korábbi határozatai alapján tizenkét fővel is frakcióként működhet. Az Országgyűlés Házszabálya ugyanis jelenleg nem szabja meg a frakcióalakításhoz szükséges alsó határt.

nformációink szerint a házszabály módosítását előkészítő megbeszéléseken olyan koalíciós álláspont körvonalazódott, hogy tíz képviselővel már lehet frakciót alakítani.

Előzmény: BITBULL (13)