moineau Creative Commons License 1999.09.28 0 0 128
Kedves holist!
Tényleg nem keresték miért nincs tejem azonnal. Viszont nekem egyetlen szulésemet sem inditottak meg ez nem lehet ok. Magyaroszagon tényleg nem volt velem a lanyom a korteremben ez éppen lehetne de Franciaorszagban napi kb négy ora kivételével mindig velem volt tehat az sem lehet ok. Ha éhes volt vagy sirt mindig magamhoz vettem meg egyébként is a hasamon aludt egész nap, ott érezte jol magat, és mindig megprobaltam szoptatni és probalt is lelkesen az elején aztan egyre kissebb lelkesedéssel mig be nem hergelte magat és érdekes modon ahogy volt tejem semmi ilyen jellegu problémam nem volt. Az én gyerekeim bar nem gondolom hogy ez az én érdemem de nagyon szépen szoptak novekedtek és egyaltalan nem voltak se sirosak se idegesek. Az elso lanyom két hetesen aludt este tizenegytol reggel hatig és teljesen rendesen evett. A masodik egy honappal korabban szuletett ez éppen lehetett ok hogy nem volt tejem de harom nap mulva O is rendesen evett és nem sirt tobbet és egy honap mulva mér O is aludt éjszaka, hizott mafél kilot. A harmadik lanyom pedig teljesen idobe szuletett és Velem is volt. Nem tudom mi jozan oka lehetett annak hogy nem volt tejem de jo és nyugodt korulmények kozott szultem, gyorsan senki ne inditotta meg a szulést nem voltam ideges se a szulés elott sem kozben sem utana a gyerek is velem volt mégsem volt tejem. Nem hiszem hogy ez az orvos vagy az ellatas hibaja lett volna. Harom nap mulva mint mind a harom alkalommal megjott a tejem és nem is volt vele probléma volt boven elég még a koraszulott csecsemoknek is maradt. Az én gyerekeim szerettek szopni és szoptak is ha volt mit. Meg is probaltuk minden evéskor és csak mar amikor féloraja probalkoztunk és a gyerek kezdett turelmetlen és mérges lenni akkor kapott tapszert. Szerintem ettol nem ment el a kedve a szopastol, persze ha ez az idoszak sokaig tartott volna ez is bekovetkezik biztosan. Szoval nem tudom miben volt a hiba, nem kerestem mert az elso utan mar volt tapasztalat és a masodikbol is latszott hogy nincsen semmi baj. Lehet hogy dcsh-nak nem mazlja volt. Nem tudom mi az oka a dolognak de az én gyerekem nem nem szopott, mert nem volt kedve a cumi miatt, hanem nem jott neki annyi ami elég lett volna. Lehet, hogy Te ezt rémesnek tartod de én nekem ez igy megfelelt(nem az hogy nem volt tejem harom napig, hanem, hogy addig is adtak neki tapszert). En szoptatni akartam mindenképpen, szerintem a gyereknek és nekem is ez a legjobb ez sikerult is. Minden rendben volt és azt a harom napot is igy gond nélkul atvészetuk.
Szerinted mit kellett volna csinalni? Hagyni hogy uvoltson harom napig? A novérkék mindig jottek ha hivtam oket.kaptam egy csomo gyogy teat ami segiti a tejtermelést, egyébként ezt kap miden szoptatni akaro no ott. Segitettek és csak akkor hoztak cumisuveget ha én kértem. Amikor Magyarorszagon szultem minden etetéskor kinmaradtak és sorban jartak végig az anyukakat és segitettek mindenkinek megmutattak hogy kell, segitettek a mellbimbot a gyerek szajaba tenni és végig a masfél ora alatt ott ultek az osztalyon és segitettek ha kellett valakinek. Szerintem is jobb ha a gyerek az anyjaval maradhat de abban a korhazban akkor erre nem volt lehetoség.

Az orvosokrol meg nem szeretnék tobbet vitatkozni, szerintem mindenkinek sajat tapasztalati vannak. Nekem szerencsére, foleg ahogy az itteni hozzaszolasokat elnézem jok. En legkozelebb is ahhoz az orvoshoz megyek és igy biztos vagyok benne, hogy nem ér majd csalodas. A tobbit meg nem ismerem tehat nem tudok véleményt mondani roluk és nem szeretnék megint féreérteni valamit. Tanultam a sajat karombol, csak arrol beszélek amit tudok és ragaszkodom a tényekhez. Nekem az én tapasztalataim a tények és elfogadom, hogy masoknak is a sajatjuk.

moineau

Előzmény: holist (122)