Kedves Pajzs !
>>"Drága big4! Ha fel is fognád amit itt most leírtál (mert EZ AZ IGAZSÁG), akkor megszűnne minden vitánk!<<
Azért vagyok itt, hogy felfogjam. Talán te leszel az, ki hozzásegít !
>>Jézus azonban rámutat az élet értelmére és szépségére és Buddhával ellentétben az élet igenlését tanítja!<<
Egyrészt nem vagyok Buddhista, másrészt pedig én is az élet szépségét és igenlését vallom, továbbá Jézus igazságát.
>>Köszi, hogy megírtad, hol olvasható az "istenek vagytok" mondat!
Nem emlékeztem rá, mert nekem annyira természetes, hogy nem szólhat politeista értelemben.<<
Szívesen !
Egy árva szóval sem beszéltem politeizmusról. Ha figyelmesen olvastál és megértettél, tudnod kell hogy abszolút monoteista vagyok !
És ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy MINDANNYIAN ISTENEK VAGYUNK, mert EGY-ek vagyunk az Atyával, ahogy ezt JÉZUS IS TANÍTOTTA !!!
>>láthatod, hogy korabeli értelemben azt, aki Isten akaratát képviselte (bírák, királyok), azokra mondták, hogy istenek<<
Az ószövetségben bizonyosan így is van. Az újszövetségben viszont, ahogy te is belátod: "Ezt Jézus, mindenkire kiterjesztette, aki Isten akaratát szolgálja és juttatja érvényre a földön".
Tehát, bennünk van az Atya, Istenek ill. Isten vagyunk csak észre kéne vennünk.
EGYről beszélünk. :)
>>A Sátán tipikus áldozata vagy, akit úgy elvakított hangzatos szólamokkal, hogy már képtelen vagy kiszűrni az igazságot a hazugságok árjából. Sőt, elhitette veled, hogy nem is kell kiszűrni, mert minden igazság végső soron. Vigyázz, verembe lépsz! <<
Kedves vagy, hogy óva intessz és segíteni próbálsz.
Ez az eshetőség, az én fejemben is megfordult már (hisz ugye nálam minden megengedett és minden lehetséges...). Nem zárom ki teljesen ennek a lehetőségét sem és várok valakire, aki ezt számomra elfogadhatóan bebizonyija.(akkor azonnal felhagyok e szemlélettel) Eddig még nem találkoztam az illetővel...
>>A Te hited egy keverék hit. Egy kicsi ebből, egy kicsi abból. Vegyeskereskedés. <<
Valahol olvastam, hogy egy bölcs valami ilyesmit mondott:
Vizsgálódj, szemlélődj, ne zárkózz el semmitől, figyelj meg mindent előítéletek nélkül, s ha ezt megtetted, amit hasznosnak látsz tartsd meg, a többit vesd el !
Így alakul ki az én kis zagyvalékom.
Korábban ha jól emléxem írtad e József Attila idézetet: "Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat."
Nos, én az én "vegyeskereskedésem" "másokban fürödve" igazolja magát !
Mindenki szereti a életfelfogásomat, filozófiámat. Senkivekel nem különbözöm össze. Mindenkivel megtalálom a hangot, nem problémázok. Sokan keresik és élvezik a társaságomat. A gyerekeket le sem bírom vakarni magamról.
A legtöbb kérdésée szituban valahogy sikerül beletrafálnom az igazságba (illetve abba, amit a legtöbben annak tartanak)
Még egy kis bogarat sem tudok megölni. (szerencsétlen sátán rámszállt, elvakított, de valahogy ezt a részt mégis elbaltázta)
>>"És újra hangsúlyozom: azért mert egy kiábrándult depressziós ember azt mondta, azért még NEM VAGYUNK ÉS SOHA NEM IS LESZÜNK ISTENNEL AZONOSAK! "<<
Jézus akkor vajon miért mondta:
"Én és az Atya egyek vagyunk " és azt hogy "Ti egyek vagytok velem" ?
A buddhisták közt egyetlen depresszióst sem láttam, a keresztények közt (akikkel találkoztam) szinte mind az !
A keresztény ismerőseim folyton valamilyen problémával küzködnek, gyakran veszekszenek, szinte semmi sem tetszik nekik, idegeskednek, betegesek. (áhh, de biztos csak pont kifogtam ilyeneket, hogy a sátán mégjobban elvakíthasson...)
Szeretettel
Big