garass Creative Commons License 2021.01.15 -1 1 3132

Amit írsz, az jelenleg is teljesül. Időszakonként egy-egy szervezet végez vizsgálatokat és azok eredményei többnyire hozzáférhetők. Igaz ezek a szervezetek nem természetjárók és nem is ilyen céllal végzik ezt. A Bükköt nézve, a keleti térfélen vannak ilyen adatok, amit a természetjárók is elérhetnek. A hevesi oldalon érdekes módon nem tudok hasonló adatokról. Pedig ott is számos forrás működik. Ott inkább a közösségi források, főleg a gyógyvizek mintha nagyobb figyelmet kapnának.

A céltámogatások turista oldalról kevéssé elérhetők, hisz nem elég a pénz, az akarat, szakmai háttér nélkül nincs nyerési esély. De mint korábban is írtam ez nem is feladata az ilyen szervezeteknek. Nem véletlen, hogy ilyen munkákatl ebben a körben, az elmúlt évtizedekben sem ismerek.

Ami a források körüli munkákat illeti, tévedsz, nem az akarás, a mozdulás hiányzik, hisz épp ilyen munkákra több esetben is sor került turista körökben. De ha ezeket előre engedélyeztetik, akkor jönnek a feltételek, korlátok, költségek, tiltások. Ha nem, akkor meg utólag jöhet a hatósági fellépés, megrovás, akár bírság. Ilyen helyzetben nem nagy a lelkesedés. De ki is próbálhatod. A saját szakosztályodnál lehetne javaslattal élni ilyenre. Kíváncsi leszek, milyen választ kapunk.      

Előzmény: Woodyka (3130)