virágszív Creative Commons License 2021.01.14 0 1 66729

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, vagy történt-e veletek hasonló, de a minap nagyon kellemetlen dologba botlottam, és nem tudtam hogyan kéne lereagálnom. Nem hírdetem mi van velem, de mivel a munkahelyemen van az orvosom is, ezért mindenképp van aki tudja, hogy baj van az egészségemmel. Az egyik ilyen kollegina rá is kérdezett, hogy mi történik velem, én meg elmeséltem, mert nem szégyen ez, csak nem reklámozom. Az volt az egyik reakciója, hogy hát méhnyak problémákat azért a nemi élet , meg ezzel kapcsolatos betegségek okoznak, mintha azt érzékeltetné velem, hogy valamilyen szinten az én hibám. És elég rosszul esett, ráadásul olyan zavarba jöttem, hogy még elkezdtem neki magyarázni, hogy 19 éve élek a férjemmel, aki mindíg is finoman bánt velem, hogy soha nem volt se gombám, sem gyulladásom, sem méhszájsebem, és még csak hpv-m sincs stb. Annyira szürreális volt, mert én még abban sem hiszek, hogy a felsorolt bajokról (gomba, szájseb, hpv) bárki is tehet ha elkapja, arról nem is beszélve, hogy ha beteg valaki hibáján kívül, vagy akár a hibájával is, nem rúgok bele még a baja mellett. 

Bántó volt számomra, és nem is tudtam kezelni a szituációt. Veletek történt már hasonló, és ha igen, akkor hogy szereltétek le az ilyen tapintatlan embert? Vagy csak én vagyok érzékenyebb?...