SelyemBíborka Creative Commons License 2021.01.11 0 1 272

Szia!

Nem tudom ki volt az okos aki így megmagyarázta neked, hogy fordítva ülsz, de ne törődj vele, mert az ilyen hamarosan ízelítőt kap "hülye szomszédból"!

Ismerős a dolog amivel küzdötök.

Az áthajló ágak esetében nekünk is van gondunk. Sajnos ami áthajlik, le kell vágni. De! annak is meg van a módja, hogy hogyan. A polgári törvénykönyv szabályozza. Írásban kell kérnie, hogy a telkére áthajló ágakat vágjátok le. Erre ti írtok neki, hogy x napon belül jelöljön ki 2 időpontot, amikor beenged, és le tudjátok vágni, ami nála van. Ezt írásban kéritek, tértivevénnyel! Ő nem nyúlhat hozzá, csak akkor, ha már többször szólt, és nem vágtátok le. De a telekhatáron belülre nem nyúlhat át, és nem permetezheti, nem vághatja le az ágakat, mert az birtokháborításnak minősül!

Nem kamerázhat át a telketekre, mert az magánlak sértés! Ezt is, azt is a rendőrségen be lehet jelenteni.

A mi újdonsült szomszédunk is ugyanezeket csinálja. Nyilván ezeket a gyökereket valahol tenyésztik, aztán így ráeresztik a rendes emberekre, hogy azok ne unatkozzanak. (Illetve, tudod mit mondott Einstein: nem azokkal van a baj akik a szart csinálják, hanem a rendes emberekkel, akik ezt hagyják.)

A jegyzőnél lehet birtokvédelmet kérni, ha zajong, meg szándékosan szarakszik. Érdemes minden helyi jogszabályt elolvasni, a zajos tevékenység, hangoskodás stb. miatt, meg a Ptk.-t. Sajnos ha a jegyző is egy hülye, akkor nem fogja érteni mi bajotok, mint ez az okos, aki leírta az okos megjegyzéseit. Nyilván ő is egy a fent említett tenyészetből. Nehéz ügy, mert ebben az országban sajnos az alaptörvények sem érvényesülnek. Mi is ezt tapasztaljuk. Meg ennél még cifrábbat is. Szívesen megosztom veled, privát levélben. Ja a mi köcsög szomszédunknak most az a legújabb szokása, hogy kitapossa előttünk a füvet, és mivel most fel van ázva, előbb-utóbb gödröt csinál. Persze csak akkor ha hagyom :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (262)