.ETNA. Creative Commons License 2021.01.11 0 0 1323

Szia!

 

Igen, kapja az Imbruvicát, ami először természetesen jól megemelte a fvs számot (a kezelőorvosa szerint azért, mert a szervezetéből, kb. mindenhonnan (nyirokcsomó, lép, máj stb.) , "kihajtja" a degenerált fehérvérsejteket, szóval ez normális), kétszer kellett emiatt plazmaferezis ("vérmosás") kezelésre mennie, de szépen el kezdett a fvs csökkenni.

 

Viszont, csak nehogy már nyugtunk legyen :-) , egy korábbi térdsérülése kapcsán kicsit még sántikált, ezért elküldte spec. ultrahangra az orvos és kiderült, hogy mélyvénás trombózis alakult ki (a térdficam-sérülés miatt jól be is volt kékülve a térde körül, de aztán felszívódott ... ezek szerint, nem maradéktalanul), így vérhígító injekciót kell adnia magának, így egy ideig az Imbruvicát is szüneteltetni kellett, de most már újra szed napi 1 szemet.

Tudod, a trombózis azért veszélyes, mert ha ebből a "lerakódásból" , lényegében az érben megalvadt vérből, egy vérrög bekerül a véráramba a tüdőembóliától kezdve a szívinfarktusig, sok galibát okozhat, még jó, hogy észrevették.

 

Viszont, az Imbruvica hatására a külsőleg is tapintható, megduzzadt nyirokcsomók már nem tapinthatóak, szóval ez jó hír, a vérképe is jobb és a lép, máj-nagyobbodás (amit szintén a lerakódott fehérvérsejtek okoztak) is normalizálódott.

 

26-án megy kontrollra, remélem, hogy a vérhígítót befejezheti és minden rendben lesz a vérképével is.

 

Neked is további jó egészséget kívánok ! :-)

Előzmény: papanyi (1322)