bautest Creative Commons License 2021.01.09 0 0 125

Ha nem magadnak akarod csinálni egyéni akcióban és van a környékeden gipszbeton lépcsős kivitelező, akkor nem érdemes bonyolítani, meg kell velük csináltatni...

 

A klasszikus generálkivitelezők egyébként saját bevallásuk szerint azért nem csinálnak gipszbeton lépcsőt, mert azt az építkezési folyamat végén érdemes odatenni és addig nincs normális átjárás a szintek között.

Nagyjából megértem az érveiket, mivel egy vasbeton lépcsőt úgy is le tudnak pakolni, hogy még a tető sincs kész és mehet az anyagmozgatás a szintek között a lépcsőn. Nyilván meg lehet oldani máshogy is a dolgokat, úgyhogy nézőpont kérdése, hogy ez csak magyarázkodás vagy valós érv részükről.

 

Lépcsőburkolat szempontjából viszont egyenértékű a gipszbeton és a vasbeton. A legjobb nyilván egy szép tölgy burkolat, viszont aranyárban van, a laminált olcsóbb megoldás lehet, viszont van olyan parkettás cég (Diego) ahol a lépcső laminált parkettázás csak annyi, hogy tegyél egy élvédőt a lépcsőfokokra... A baj csak az, hogy van 1000-féle parkettájuk és ehhez van 10 féle színű élvédő, valami hasonlót pakolj oda "osztjóvan"..

Hiányolom azt a technológiai kiforrottságot a lépcső parkettázásnál, mint ami pl az Egger-nél megvan.

Szóval a lépcső esztétikus burkolása számomra is dilemma még!

 

Előzmény: dollerakos (124)