Voxio Creative Commons License 2021.01.09 0 0 3833

"Lesz még ilyen csapatunk?
Nehéz elhinni."

 

Minimális a realitása, a futballvilág fejlődése elrohant mellettünk, most próbálunk visszakapaszkodni legalább a stabil európai középmezőnybe, mondjuk annak az első felébe.

 

Jelenleg kb. az lehet a közétávú célkitűzés, hogy stabilan ki tudjunk jutni az Európa-bajnokság 24-es mezőnyébe, ill. egy-egy alkalommal legalább kijussunk egy VB-re.

A 2026-os VB-től már a kijutás is könnyebb lesz, mert a mezőny 48-asra lesz bővítve és Európa 16 csapatot delegálhat.

Jó lenne ebbe a 16-ba beférni.

Persze jó lenne már 2022-ben VB-résztvevőnek lenni, de a selejtezőcsoportunk ismeretében erre kevés reális lehetőséget látok.

 

Mellesleg a csoportsorsolásokkal továbbra sincs szerencsénk, és akkor még enyhén fogalmaztam. Nézd meg a 2021-es EB-csoportunkat vagy az aktuális VB-selejtező csoportunkat...:-(((

 

Az utóbbi 4-5 évben azért, ha lassan is, de elindult valami, mind a klub-, mind a válogatott futballban, de főleg az utóbbiban.

 

Van egy relatíve elfogadható képességű és játékerejű, jó mentaltású és hozzáállású, szerethető válogatottunk, aki már képes több egymást követő mérkőzésen is jó eredményeket elérni.

 

Jelenleg ezt kell értékelni, ezt kell szeretni és örülni a nyári EB-részvételnek. :-) EB-csoportunk ismeretében (luzitán, gall, germán ellenfelek) már egy tisztes helytállás is elfogadható lenne, a legjobb 16-ba való továbbjutás valami hihetetlen csoda lenne... Persze a labda gömbölyű és a Rossi-gárdának jó a mentalitása és a hozzáállása a harcos, küzdelmes mérkőzésekhez. :-)

 

Meg aztán végre hátha összejön egy VB-részvétel is, ha nem 2022-ben, akkor 2026-ban.:-)

 

Szóval ezen az úton kellene tovább fejlődni, kérdés, hogy lesz-e ehhez stabil utánpótlás, olyan képességű és mentalitású fiatal játékosok, akik ezt tovább tudják vinni...

Előzmény: Afrikaans8 (3828)