RnD Creative Commons License 2021.01.07 -2 4 2649

A Kubány szerda este indult útnak és ma, csütörtök este 22h körül érnek majd Siófokra, ha minden jól megy. Trefilov is eljött a csapattal és szombaton a kispadról ő fogja irányítani őket. Ebből az alkalomból adott egy interjút is, ebből néhány részlet:

 

-- A Siófok játékát részletekbe menően tanulmányozták?

 

Trefilov:  A magyar csapat összeállítása szezon közben változott, én két mérkőzést néztem meg, az egyiken még Bent Dahl ült a kispadon, a másikon már Zdravko Zovko. Annyit mondhatok hogy Siófokon – ellentétben a Kubánnyal – vannak nyolc-kilenc méterről veszélyes átlövők is, plusz két nagyon ügyes szélső. Hah, a játékosaim elégedetlenkedtek, mert a videós elemzésen egy órán át csak hat percnyi játékot elemeztünk. De holnap megnézzük a magyarok legutóbbi bajnoki meccsét is, a Kisvárda ellen.

 

-- Mit gondol a Siófok a szezon eleji vagy a mostani összeállításában erősebb csapat…?

 

Trefilov: Zovkónál nem lett rosszabb a játékuk az biztos. Nagyjából hasonló stílusban játszanak most is mint év elején. OK, erről most itt hosszasan beszélhetnénk, de ennek nem lenne sok értelme, úgyis minden a pályán dől majd el.

 

-- Vehetjük úgy h ebben a párharcban a Siófok az esélyes, a Kubány meg amolyan ’outsider’…?

 

Trefilov: OK, írja ezt így le nyugodtan. De azért igyekszünk majd meglepetést okozni és elrontani az ellenfél jókedvét. Nem tagadom, lehet h a Kubány sosem jutott volna az Európa Ligában a legjobb 16 közé, ha nincs a COVID. Lehet itt sem lennénk ha az ellenfeleink nem mondták volna le a meccseket ősszel. De ha már itt vagyunk, küzdünk ahogy tudunk. Többet most nem ígérhetek.

 

--Köztudott h a Kubány csapata több problémával is küzd. Melyik okozza a legnagyobb fejtörést mostanában?

 

Trefilov: A kapusok, természetesen. Az első számú kapusunk Viktória Szamarszkaja megsérült a Majkop elleni meccsen és csak két junior kapusunk maradt, mindketten teljesen tapasztalatlanok: Liza Djacsenko és Víka Csipula. De a kapusposzton az egész orosz női kézilabda komoly bajba kerülhet, mert az Olimpia után a három válogatott kapusunk már a harmincas éveiben lesz, vannak tehetséges fiatalok, de csak egy-kettő, nem több….

 

--Feltételezem hogy ön számára egy ilyen hosszú utazás Magyarországra nem véletlenül lett betervezve. Ki irányítja majd a csapatot: ön vagy Denisz Szajfulin?

 

Trefilov: A tervek szerint én. Az orvosok megengedték és beszéltem erről az orosz szövetség elnökével is. De véglegesen majd ott a helyszínen, Magyarországon döntöm majd el hogyan is legyen.

 

-- ….vehetjük ezt úgy is h a siófoki utazás az első lépés ahhoz h edzőként visszatérhessen, most h Ambros Martínt menesztették?

 

Trefilov: Martín utódjáról egyelőre még csak híresztelések járnak körbe, nem dőlt még el ki lesz az. De nekem mint a szövetség alelnökének, méghozzá a női szakág irányításáért felelős alelnökének egyszerűen kötelességem nemcsak tájékozottnak lenni, hanem megfelelő formába is kell hoznom magam. Most hogy megtudtam mi a helyzet a válogatotton belül, azt kell mondjam vannak játékosaink akiknek vissza kellene fogniuk magukat, és celebek helyett inkább újonc kézilabdázóként kellene elkezdeni viselkedniük. Csak így lesz eredmény.

 

A Rosztov edzőivel már beszéltem, Siófok után meg Moszkvába repülök h találkozzak a CSZKA vezetőivel. Hallom, a hátam mögött már megint mondják: ez a Trefilov ismét célba vette a válogatott kispadját. Egy nyavalyát.....! De segítek, amiben tudok.