RnD Creative Commons License 2021.01.06 -4 6 762

A mai három bajnoki meccsen nem születtek váratlan eredmények és különösebb izgalomra sem volt ok (mondjuk nem is nagyon számítottunk ilyenekre).

 

ETO--Dunaújváros: 36-25 (22-12)

 

Az Újvárosból csak és kizárólag Bulath Anika pompás góljai érdemelnek említést: a vendégek az első hat gólból ötöt neki köszönhetnek, és utána még négyet (9/13 stat-tal fejezte be a meccset ami igazán klassz). Azt már kevésbé volt jó látni h az első negyedóra végén öt, a félidő végén már tíz góllal vezetett az ETO, a legkisebb megerőltetés nélkül. A DKKA ezt a meccset is feladta már a kezdő sipszónál, de ez nem is csoda mert az edzőjük maga mondta h a Liga-kupát fontosabbnak tartja ennél a "rangadónál".

 

FTC--Érd: 35-18 (13-10)

 

Ez a bajnoki nagyjából húsz perc alatt eldőlt (11-8 25. perc), az Érd utána már nem tudott visszakapaszkodni. De az első húsz perc sem volt egyszerű, a Fradi szokás szerint (legalábbis az NBI-ben és a gyengébb csapatok ellen így szokták...) nagyon jól védekezett, az Érd képtelen volt középen helyzetet kialakítani: sem az egy-egyezések, sem a beállósnak szánt passzok nem sikerültek, utóbbiak rendre elakadtak a védőkben, akik így jobb- és balkettőbe tudták terelni a támadásokat, onnét meg kiszorított helyzetből Janurik Kinga könnyedén védte ezeket a lövéseket. Illetve védett ő ezen a meccsen szinte mindent (ma végig ő állt a Fradi kapujában). Átlövések az Érdtől alig voltak és az irányítójáték is komoly kívánnivalót hagyott maga után, néha egészen vacak passzokat láttunk - például beállóba - nagyon jó, sőt kiváló irányítóktól..... Király Réka meg miért van a jobbszélen ha hatvan perc alatt egy labdát kap helyzetbe és ezt a helyzetet is kihagyja....? A második félidőt nézni is alig volt érdemes, az Érd lehet h fáradt, de nekem valahogy taktikailag sem tűnt jól előkészítettnek ez a meccs (ami Horváth Rolandnál ritka).

 

Siófok--Kisvárda: 27-19 (11-9)

 

Itt egy érdekes első félidő után csak a szünet után lett egyértelmű h a Siófok gond nélkül nyerni tud majd. A várdaiak húsz perc után hosszabb ideig még egy-kétgólos előnyben is voltak, bár a zárt hatosfalas védekezéssel felálló Siófoknak egyre nehezebben tudtak gólokat lőni (plusz Szikora is egyre jobban védett, ő lett a meccs játékosa végül). Ezekből a védésekből lettek aztán gyors gólok és 6-8>13-9 tíz perc alatt a hazai csapatnak. Szabó Nina irányított végig (Bouti Fruzsi nem tudom hol lehet) és most először tűnt hosszú percekig tanácstalannak. A beállót nem lehetett megjátszani (Dombi Luca a siófoki védők között eltűnt, ha ők nem mozdultak előre), a váratlan lövések, betörések szinte reménytelennek számítottak, és az átlövők Kisvárdán valamiért nem igazán akarnak a távoli zónából lőni (Siska Pálma mondjuk felejthető kezdés után ma azért összeszedte magát...). És Mátéfi Dalmát is dicsérni lehet, ő is végig pályán volt és több klassz védést is láttunk tőle. A Kisvárda küzdött végig derekasan, nem úgy mint az Újváros, akik egyre inkább az "NBI lustái" lesznek, ha így folytatják.