csoppika Creative Commons License 2021.01.06 0 0 28087

Jött válasz:

"

Tisztelt N!

 

Az Országos horgászrenden bizonyos változtatások időközben történtek, mely igaz az Ön által felvetett csónakos horgászatra is:"

  1. Csónakos horgászat esetén a kikötőn és kijáratán kívül a part egyéb, szabad részeinek és más csónakoknak, valamint a vízügyi műtárgyaknak 20 méternél kisebb távolságra való megközelítését, továbbá a hely tartós megjelölését a halgazdálkodási hasznosító korlátozhatja, vagy megtilthatja".

Szövetségünk horgászrendjében ilyen irányú tiltás nincs és a jövőben sem tervezzük.

 

Harmadik kérdését nem értem, mert ez a szabály a behordós, behúzós jegyünkre vonatkozó szabályban van csak benne, melyet bojlis és harcsahorgászok vásárolnak a speciális igényeik miatt.

 

Tisztelettel

 

 

I Dr HZs

Ügyvezető e

 

Sporthorgász Ek Gy-S- M Sz

 

 

 

From: N il.hu]
Sent: Sunday,
To: info@h
Subject: Hal élve szállítása tilos

 

Tiszteletem.

Egy sokakat érintő problémáról szeretnék informáciot kérni.

Az elvinni kívánt halak kíméletes és szakszerű megölésére a szabályzatban nem találok semmilyen javaslatot. A mostani újban sem(mohosz). Sokszor jól fejbevertem többször is. Aztán néha mégicsak feléledt. Vagy vágjam le a fejét félig??? A másik. A csónakos horgászat szabályainak valtozása milyen lesz az itteni folyóvizeken? Ugye az új szabályban az van, hogy 20 méternél közelebb nem lehet horgászni a parthoz. Ez nálunk hogyan fog kinézni? Pl Mosoni Dunán??? Ahol ugye a folyásban nem sok minden van(máshol se nagyon)...

A harmadik. Békés halak horgászata. Mindenképp kell a pontymatrac, 80cm átmerőjű szák? Mondjuk ha paducozok márnázok, stb trágyagilisztával? Jól értelmezem?(én pontyra nem megyek, nem szeretem, de úgy látom csak ilyesmi halakat telepítenek folyokba is)

Üdv. N