Elektronikus Creative Commons License 2021.01.05 -3 4 181865

Mielőtt félremagyarázná valaki, én sem azt mondtam, hogy egy jó kávéfőzőnek nincsenek alapvető követelményei, mint például a hőstabilitás és egyebek.

 

Amit én állítok, hogy bizonyos szint felett már nem sok értelme az egésznek, sznobéria inkább csak, beleképzelés, bevetítés.

 

Meg azt sem tudja mindenki, hogy egy jó automata gépen is lehet azért finomhangolni: őrlési finomság, őrlési mennyiség, áztatási szakaszok időtartama (előtöltés, pihentetés, extrakció), ehhez mondjuk már átalakítás is szükséges lehet.

 

Bojler az enyémben elég jó hőstabil, processzorvezérelt fűtéssel, ami kávék sorozatban történő kitolására lett tervezve.

 

Nyilván nem arról a bojlerről beszélek, amit itt a linken is szerepel, ráadásul ez nem is automata gépbe való. Igen, feltettem egy kérdést tavaly nyáron a vegyésztopikban, bár csodálkoztam, hogy senki nem tudja a választ, úgyhogy végül inkább megválaszoltam a saját kérdésem. Egy válasz volt, ami lássuk be, nem értékelhető. Nem tudom, mi ezzel a probléma, semmi nem utal arra, hogy magam vegyész lennék, kérdezni talán csak lehet egy fórumon.

 

Ki, min röhög, ez olyan dolog, amikor hifis témába beszól egy szakember a fizika talajáról, ott mekkora sivalkodás tud támadni... Üzleti érdekek, agymosás működik rendesen. Úgyhogy számomra ez nem jelent sokat, ki, min röhög, aki nem is akarja megérteni, hogy én miről beszéltem.

Előzmény: hpapagaj (181862)