RnD Creative Commons License 2021.01.05 -4 6 758

Siófok—DVSC:  35-33 (17-19)

 

 

A hétvégi rangadón a hazai csapatban Tóth Gabi és Kiss Niki is komoly szerepet kapott, a saját posztjukon szinte végig pályán voltak. Ilyenre már régóta nem volt példa (Kiss Nikinek jobblövőben gyakorlatilag egyedül van, az irányító Niombla meg a teljes szezonban gyengén játszik, most is hamar lecserélték Tóth Gabira). Ketten együtt 13 gólt lőttek és adtak három asszisztot, ez így nagyjából kiteszi a siófoki gólok felét (46%) (Összehasonlításul: Kobetic csak háromszor talált be az egész meccsen, igaz kétszer a mérkőzés végjátékában, amivel aztán be is biztosította saját csapatának a győzelmet.) Így aztán TG és Kiss Niki játéka biztató a jövőre nézve, pláne ha hozzátesszük hogy negyven-negyvenöt perc alatt technikai hibájuk is csak egy volt, nem több.

 

 

Tóth Gabi

 

--gól b2 6m –lövés talpról védőről vissza lvesztés –ziccerpassz húzásból b2>b1 –gól közép 7m
--ziccerpassz j3 6m Jezic>hetes  --7es kapufa ->gól 7es kipattanóból –TF rontott passz j3>b2
--labdaszerzés (indítás 12m saját térf)

 

--gól k 8m talpról –lvédve gyors labdafelhozatal után b2 lmarad –assziszt b3>j3 Jezic –lvédve b3 8m talpról –lövés b3 8m blokkon irányt változtat (kipattanó labdából Jezic gól) –gól talpról b3 7.5 m –ziccerpassz  b1 Hársfalvi (mellé) –ziccerpassz j2 Kiss Niki védve –lvédve b1 –lvédve talpról j3 8m  –lvédve talpról b2 8m

 

5 gól 1 assziszt (j3)  4 ziccerbe adott passz (b1, j3, b1, j2)

5(0)/13(1) lövőstat ebből 3 lmarad  1 labdaszerzés
1 TF rontott passz 1 7es kapufa

 

Tóth Gabitól nemcsak öt gólt, hanem öt ziccerbe adott passzt is láthattunk, az egyikből Jezic betalált, a másikból hetest harcolt ki, a többi három viszont kimaradt (így aztán Tóth Gabinak  a jegyzőkönyv szerint egy asszisztja volt csak, bár az az egy inkább öt). A nyolc sikertelen kapura lövésből három esetben a Siófoknál maradt a labda, kétszer gól is lett ezekből (egyszer Jezic, egyszer saját maga szerezte meg a kipattanót, utóbbit saját kihagyott hetese után). Így nézve a lövőstatja máris jobb, 5/10. Tóth Gabi góllövő repertoárja továbbra is meglehetősen behatárolt: négyszer rövid felkanyarodás után középről lőtt kapura, a kilépő védőt belülről kerülve (2/4), háromszor talpról (1/3), kétszer – a mérkőzés végén – a két baloldali védő között próbált egyenes befutás után betalálni (0/2). Viszont arról szó nincs h a végjátékban nem mert volna kapura lőni: az utolsó nyolc percben háromszor is próbálkozott ilyesmivel, de ezekből a lövésekből nem lett gól.

 

 

Kiss Niki

 

--lvédve b3 8m felugrásból – 7es róla +kiállítják (Despotovic) –labdaszerzés b2 9.5m -> assziszt Niombla (indgól) --gól j3 9m felu –assziszt b3>b2 TG –lvédve j2 6m indulásból –lvédve j2 8.5m felu  --gól j2 8m --gól j1/j2 8m

 

--gól j3 8m felu –gól j3 8.5m felu –gól j3 8m felu  –7es kapufa –lvédve j2 betörés lmarad –gól b2 6m
--TF belemenés (Despotovic)  --gól kb3 9m felu faultból

 

8 gól  2 assziszt (indítás, b2)
8(0)/13(1)  lövőstat ebből 1 lmarad  1 labdaszerzés
1 TF (belemenés)+ 1 7es kapufa + 1 7es róla + 1x kiállítják

 

 

Kiss Niki első három lövéséből nem talált be, a következő ötből viszont igen, alig hat perc alatt (igaz, közte volt tizenöt perc szünet). És a végjátékban Kobetic két meccsdöntő gólja között ő lőtte a harmadik gólt, amit szintén nevezhetünk meccsdöntőnek, mert ezzel hét perccel a vége előtt újra kétgólos előnye lett a Siófoknak (34-32). Külön említést érdemel h öt gólt is felugrásból lőtt, 8-9 méterről, azok után h Érden gyakorlatilag leszokott erről (vagyis inkább leszoktatta őt Szabó Edina, aki szerette a játékosait mindenféle újfajta helyzetekben látni a pályán, a megszokott és jól bevált akciók helyett).