tacsa Creative Commons License 1999.09.23 0 0 1395
Juci! Jó tett helyébe jót várj! Köszi az okítást, tanulmányozom aztán majd gyakorlom!
Kérdésedre - ez a "jót várj" rész:
Valószínű, hogy normál üzemi állapotban a vizes helyiségekből egyébként is jutott a falba pára, nedvesség, ami egyébként viszonylag normális lehet, azonban a fal - mivel a kartondobozok felőli helyiség vélhetően szellőztetett volt, a falba kerülő pára, nedvesség ki tudott a falfelületen keresztül szellőzni, és így nem okozott penészedést, legfeljebb némi stichje lehetett a helyiségnek mikor szabadság után visszajöttetek. Amikor a fal elé raktátok a karton dobozokat, a fal szellőzési lehetőségét lezártátok , így a benne lévő nedvesség a falon "csapódott ki" és szellőzés hiányában penész formájáét öltötte.
Egy újra alapos szellőztetést követő meszeléssel valószínűleg előállhat az eredeti állapot. Célszerű a vizes helyiségek intenzív szellőztetésével párosítani az újrameszelést-festést, továbbá nem szabad olyan festéket alkalmazni, amelyik légpórust záró teljes fedést ad a falnak.
Szerintem kicsi a valószínűsége - hacsak nem nagyon vizes a fal valahol tapintásra - hogy csőtörés van a falban, bár elvben ez sem kizárt. Ekkor viszont szabályosan csepegni vagy folyni kellene a falnak, ami esetetekben nem áll fenn, ezért gondolom, hogy a fentebb leírtak egyszeri problémát kell csak jelentsenek.

Ha nem világos, kérdezz! Hacsek remélem elolvassa, és talán kifejti véleményét Ő is.

Üdv
tacsa

Előzmény: juci (1378)