Freedom of mind Creative Commons License 2021.01.04 0 1 181832

Annál kevesebb probléma van minél kisebb a nyomás a pogácsán. 12 Bar-nal már nagyon utat akar magának keresni a víz és csatornásodni kezd a pogácsa ami rontja a kivonatolást. Vannak akik azt állítják, hogy a rezgőpumpás gépeken nem baj, hogy nagyobb értékre van állítva az OPV mert nem épül fel olyan hamar a nyomás mint a rotapumpásnál. De a tapasztalat azt mutatja hogy a kávé nem csak konzisztensebb de teltebb és édesebb lesz alacsonyabb nyomáson. 9 Bar-ról 6-ra csökkenéssel csak jobb lesz a kávé minden szempontból. Szóval bizony kell a nyomással foglalkozni. Azt hiszed, hogy mindent ideálisan csinálsz és mégsem lesz a kávéd jó, mert a víznyomás szétfeszíti, ráadásul még akkor is ha a lefolyás szép, más íze lesz a kávénak. 
Az OPV pedig nem biztonsági szelep, hanem túlnyomás szelep és arra hivatott, hogy az említett magas nyomástól a megvédje a pogácsát. 
Az a "csap" amit írsz egy áramlásszabályozó. Jó dolog, szintén a pogácsát hívatott megvédeni, de nem a nyomástól hanem attól, hogy a nagy mennyiségű víz hirtelen szétmossa a pogácsát a csapolás elején. A nyomás lassan épül föl, de ugyanúgy az OPV-n beállított értékig fut fel. Annak a tekerentyűnek a beállítása az előáztatás szempontjából lehet érdekes. 

Előzmény: tomiie6 (181829)