nj Creative Commons License 2021.01.04 0 0 26464

"Véletlenül pont a legcikisebb bajnoki ellenfelek (Vitesse, Groningen és Twente) ellen játszott és volt jó."

 

És véletlenül ebből a 3 meccsből kettőt el is vesztettünk! :-)

 

"És, ha nem Schuurs helyett, akkor Klaiber helyett."

 

Ebben benne vagyok. Félek, hogy Ten Hag viszont nincs.

 

"Velünk kétszer volt bajnok, másfélszer a PSV-vel és egy Feyenoord 'ificsapattal' kétszer második lett."

 

Ebben még nincs semmi extra.

 

"Velünk a BL-ben hajszál híján elődöntős volt."

 

Kétségtelen, az szép teljesítmény volt, bár azért hozzá kell tenni, hogy akkor is egy kimondottan jó keretünk volt. Ahogy Ten Hag is addig volt sikeres, amíg volt De Ligt, De Jong, Van de Beek és Ziyech, addig Koeman is csak addig, amíg volt Chivu, Maxwell, Van der Vaart és Zlatan.

 

"Tuchel például a világ egyik legdrágább csapatával, ahhoz képest nem sokat ért el."

 

Mihez képest??? Hányszor jutott előtte BL-döntőbe a PSG?

Akkor már inkább Guardiola az, aki rendszeresen alulmúlja magát.

 

"Annak alapján, ahogy a Liverpool ellenünk mindkét meccsen szenvedett, és csak szerencsésen nyert, nem mondanám, hogy Klopp egy fantasztikus edző."

 

Annak alapján talán nem, de amit tett velük korábban (BL, PL-győzelmek), az alapján egész biztosan az.

 

"Van Gaal is rendre megbukott külföldön, de nem rossz edző."

 

A Bayernnél nem bukott meg és az első Barcelona-időszaka is sikeres volt. Csak a BL-győzelem hiányzott igazából mindkét helyen. Koeman, vagy De Boer ennek a közelében sem járt soha!

 

"De Boer kereteivel Ten Hag nem lenne benn az első 10-ben."

 

A dobogón azért ott lenne. Ez most már lassan legenda lesz, hogy De Boer milyen gyenge keretekkel dolgozott, de ez erős túlzás. 

 

"Harrouit nem cseréled össze valakivel? Ő egy védekező vagy box-to-box középpályás. Olyanra semmi szükségünk nincs. Még a kispadon sem."

 

Inkább box-to-box. És elég jól is cselez, tehát arra is képes, hogy megbontsa az ellenfelek védelmét. Ilyen emberünk kevés van. A középpályán csak Kudus ilyen. Szerintem, van benne fantázia.

 

"Mire használható? Egy kispados helyett, egy kispados."

Ez marhaság. Labyad akkor játszik, ha valaki kiesik sérülés, vagy eltiltás miatt. Harrouit (vagy Taylort) viszont be lehetne vetni pusztán a rotáció miatt is. Sok meccs van és a középpálya az, ahol a legjobban kijön, ha az emberek nem elég frissek.

"Mögötte van Taylor, és nem lepne meg, ha nemsokára Regeer is felzárkózna."

 

Harroui most kezdő a Spartában, Taylor és Regeer csak a Jong Ajaxban, utóbbiban nem is látok annyit.

 

"De szerintem, mint már mondtam, bár Veerman jobb nála, ő sem kéne."

 

Harroui, Matusiwa és Veerman három teljesen különböző típusú játékos. Matusiwa nem is kellene, a másik kettő közül viszont inkább Harroui felé hajlok.

 

"Mivel ő nem 10-es, a másik két helyre van Gravenberch, Klaassen, Taylor, Blind és Martinez. De Kudus is tud hátrébb játszani."

 

Hogyne, persze, Alvarez is tud a középpályán játszani... :-) Kudust és Ekkelenkampot ne keverjük ide, nekik 10-est kellene játszaniuk. Blind és Martinez közül egyik biztosan a védelemben fog játszani. Ha Tagliafico elmegy, akkor mindkettő. Ahogy korábban megírtam, Harrouin kívül maradnának hárman. Az nem olyan sok.

 

 

"Ebben igazat adok Cruijffnak. Felnőtt játékost ne vegyünk a kispadra! Az csak útjában áll egy saját fiatalunknak. Erre szép példa Klaiber, Labyad és idén sajnos Martinez is."

 

Ez így ebben a formában hülyeség, akárki is mondta. Ha komoly célokat tűzünk magunk elé (BL-áttelelés), akkor egy keret nem nézhet ki úgy, hogy van 12-13 kezdőember és 6-8 fiatal. Kell 15-16 olyan ember, akik közül bárki bekerülhet és 4-6 fiatal. Jelenleg az a baj, hogy van 12-13 jó játékosunk, 3-4 középszerű, 1-2 idős és 3-4 fiatal. A 12-13 kevés ahhoz, hogy végigjátssza az idényt, mert ha így tesznek a végére ki fogunk pukkadni. A középszerű játékosok szerepeltetése minőségi visszaeséssel jár, a fiatalok szerepeltetése a tapasztalathiány miatt szintén.

 

18-19-ben az volt a szerencsénk, hogy a legjobb kezdő (Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, Van de Beek, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres) mellett még volt Sinkgraven, Dolberg, egy a mainál jobb Huntelaar, ősszel Wöber, tavasszal Veltman. És a fiatalok, Eiting, amíg meg nem sérült, vagy Ekkelenkamp.

 

"És mivel főleg miatta ment el Botman is, akiért most kb. 50 milliót ér, Martinez is nagyon drága kispados."

 

Botman jelenleg 10 milliót és a TM szerint. 8-ért adtuk el. Martinezt 7-ért vettük és most 20-at ér. Az, hogy kispados, Ten Hag hülyesége, normális edzőnél a legbiztosabb kezdők egyike lenne.

 

"Mert továbbra sem tudom elképzelni, hogy ki helyett lehetne kezdő."

 

Már megírtam korábban, hogy Blindnek nem kell minden meccsen játszania, vagy ha igen, akkor 6-ost.

Előzmény: Gyenyi (26463)