tibtiborkaba_new Creative Commons License 2021.01.03 -2 3 424

"A Thorens ezzel nicsen tisztában, s gyártja a nem olcsó játszóit szakmányben? "

 

Tisztában van vele, és gyártja, mert van rá kereslet. Először is, ma ennyi pénzért ilyet lehet, és miért ne csinálná, ha van rá kereslet. Ráadásul csak pár ezret kell eladnia (ehhez mért az ár is), ma már nincs akkora kereslet, mint amikor pl a Pioneer PL12-ből milliókat adtak el.

 

A 0.1% nyávogás "nem jó, de nem is tragikus". Ha valaki nem érzékeny rá kifejezetten, nem képzett zeneileg, akkor simán tud vele élni.

 

Nyugat-európában létezik egy polgári középosztály, amely Magyarországon nincs, és sokan el se tudják képzelni, milyen az.

Sok háztartásban van lemezjátszó, nem azért, mert vinildzsánkik, hanem mert egyszerűen a kultúra része. Mindig is volt, és néha meg is hallgatnak egy-egy lemezt. Ha tönkremegy, akkor úgy vásárolnak egy újat, mint pl kávédarálót. Nem érdekli őket a darálék szemcseméretének szórása, a kések tartóssága, egyszerűen csak kávét akarnak darálni. Nem olvasnak teszteket, nem bújnak prospektusokat, hanem elmennek egy hifi szaküzletbe, és vesznek egyet, nem túl drágát, nem is gagyit (a Thorens 402 csak neked "nem olcsó"). Meg is hallgatják, jó lesz, esetleg hagyják magukat rábeszélni egy shibata tűre, mert azért mégis. Nem kifejezett hobbijuk sem a lemezjátszózás, sem a zenehallgatás, csak néha meghallgatnak egy lemezt. A hozzánk legközelebbi városkában, Lyssben, ami egy 10ezres kisváros, két kimondottan csak hifi és házimozi szaküzlet is van (én legalábbis kettőről tudok, lehet több is van). Nekik ez a Thorens tökéletes, különben is, a papinak is Thorense volt, és hogy szerette.

 

Előzmény: naiv_ (419)