Elektronikus Creative Commons License 2021.01.01 -3 2 181816

...és akkor mi van, szakmai (elektromos) szempontból félrebeszélsz. Fűtőszálas bojlert tartalmazó eszköz eleve nem is lehet biztonságos, védőföldelés alkalmazása nélkül. A vízpumpánál mondjuk megoldható a kettős szigetelés követelménye, illetve az tudja, alapból.

 

A fűtőszálat nem lehet elszigetelni a víztől, ami kivezet a gépből ráadásul (a kifolyó kávé is megrázhatna). Saeco gépnél lehet látni, még a víztartály műanyag csövébe is iktatnak egy földelt fémcsövet, nehogy a tartály vize megcsapja az embert.

 

A védővezető dolga testzárlat esetén megvédeni az embert, akár a FI-relével együttműködve, vagy anélkül is, a kisautomatát lenyomva.

 

Földeléses villásdugóval felszerelték? Ember által érinthető fémrészeket leföldelték? Onnan kezdve nincs miről beszélni. Az engedélyező hatóság Magyarországon is elég szigorúan veszi ezeket, nem nézném őket annyira hülyének.

 

Sokkal kellemetlenebb a gyakorlatban egy víz miatt szétrohadt elektronika javítása. De nem olyan biztos, hogy ennél a víz pont oda fog folyni. Ehhez jobban kellene látni, netán tesztelni (vízzel), amit valószínűleg meg is tettek (szoktak).

 

Már csak azért is, mert garanciális időben a gyártónak kell fizetni a panelcseréket is. (Amit a márkaszervizek nem javítgatnak, komplett csere szokott lenni.)

Előzmény: andrew59 (181814)