Katoczi Creative Commons License 2021.01.01 -3 2 181807

"Most már tudom, hogy az a savanyúság, amit nem tudtam sehogy sem eltűntetni, az másoknak a gyümölcsösség" azért ha kinyit a világ menj el minél több specialty presszóba (sajnos már mindenre ráaggatják a jelzőt, vannak helyek amik stabilan tartanak egy szintet, de előfordul ihatatlan kávé is), kóstolj minél többet, és rájössz, hogy a savanyúság és gyümölcsösség közel sem ugyanaz. Kezdetben inkább robusztás kávékkal szerezz gyakorlatot, és ha már mennek az alapok lehet nyitni a közepes illetve a világos pörkölés felé. 

 

P.s. Cukrot meg ne javasoljunk már spec kávéba. Ha oda cukor kell, akkor valami nagy hiba van (vagy a kávéval, vagy a géppel, vagy a userrel, vagy egyszerűen nem a te ízlésvilágod). A cukor nem fogja megmenteni a szar kávét.

Előzmény: tomiie6 (181803)