Eltelt 2020, ami egy eleg viszontagsagos ev volt mukorcsolya szempontjabol.
Szamomra (gondolom nem vagyok ezzel egyedul) viszont eleg igeretesnek indult: ev elejen (szulinapi ajandek volt magamnak 😁) vettem jegyet a Grazban rendezett EB szombati napjara, amikor a nok FS-jet is tartottak /baratom egerszegi, onnan pedig egy viszonylag “rovidebb”, am viszontagsagosabb kocsiut volt csak a helyszin/. Az alap atmoszfera, a verseny, a nemzetek versenyzoi is hatalmas elmeny volt eloben atelni, de termeszetesen a harom orosz lany korcsolyazasa volt a legjobb dolog az elo musorbol. Szinten hatalmas volt az orom, hogy a kedvencem nyert a harom kozul (ugye ez Kostornaia),
igaz, az utolso esesevel hatalmas stresszben tartotta az egesz kozonseget, de aztan vegul o lett az Europa-bajnok, raadasul a ceremonia vegen meg a belepojegyemet is szignozta egy ceruzaval 😍😍😍
Ekkor mar javaban tombolt Vuhanban a Covid19, es mar mi is hallottunk rola rengeteget, de meg eleg tavoli volt. az eb utan nagyon vartam a vb-t, a junior vb-bel hangolodtam ra (es lett a masik kedvenc noi korcsolyazom Daria Usacheva). Nagyon csalodott voltam, hogy a vb-t toroltek, de ertheto lepest tettek. Sajnos viszont a Covid19 egy vilagjarvany lett, amitol nem szabadultunk, hiaba remenykedtunk benne. Osszes show torlese, csonka szezon, stb. Aztan jottek az edzovaltasok, eloszor Trusova, utana Kostornaia, meg utana Medvedeva, sok volt az ideiglenesen mashol edzo versenyzo is. A nemzetkozi versenyek vagy torlesre kerultek, vagy atszervezodtek, nem volt se junior Grand Prix szeria (kesobb a vb-juk is torlesre kerult), senior GP atkategorizalasa, 2021-es eb torlese, stb... szerintem ez hatassal lesz amugy a 22-es teli olimpiara is (ahogy az is, hogy a nyarit elhalasztottak). A nemzeti versenyek eleg szinvonalasak voltak ennek ellensulyozasara. Sok jo program szuletett, de sok a klise zene, a kreativitas hianya is, amire azert pont a lockdown lett volna megoldas.
En azt kivanom, hogy minden versenyzo (de kulonosen azok, akiknek a legjobban szurkolok) minel hamarabb nyerje vissza a hon ahitott formajat, egeszseget es ugasait, es hogy ezen formajuk soran teljesitsenek a szezon vegen (vilagbajnoksagtol fuggetlenul). Kivanok sok, szepen kivitelezett programot, ugrast, kiteljesedest, es eredmenyesebb, stabilabb, de legfokebb kreativabb felkeszulest az olimpiai szezonra :)
ui.: az orosz bajnoksagrol majd irok “jovore” 😁😁