Az emberi tényező nagyon fontos, és nagyon sokan ugranak neki alapinformációk nélkül. Bolti kávéval, előre őrölt kávéval, őrlési finomság, lefolyási idő ismeret, stb. nélkül.
Ettől most eltekintve a DB1 gépnek alapgondjai vannak.
1,Az OPV alapból 16 barra! van állítva, és a csavarral is max 12 bar-ig tekerhető le, utána a rugóból kell levágni.
2, Erősen hőhiányos a gép. A felrakott üres porta filter 40perc után is max langyos lesz, és nem forró. Lehet a pid van nagyon elkalibrálva, de mindenhol kikönyököl a savanyú íz.
3, Többen a gőz miatt választották ezt a gépet, hiszen egy külön thermocoil állítja elő a gőzt. Sajnos erre korlátozottan alkalmas. Nem egyenletes a gőz, 20-30mp után nagyon elgyengül.
Ezeket javítva egy nagyon jó gép lehet még belőle, de így még erősen béta.