Igazság80 Creative Commons License 2020.12.27 -2 7 6880

Szerintem a türelem ne életkornak a függvénye legyen, hanem a leadott teljesítménynek és időarányosan. 

 

Mert tudom Kovacsics annyira rutinos, meg össze van szokva mindenkivel, hogy labdaeladó rekorder lett az EB során, Nerea Penával együtt. Csak az utóbbi spanyol kolléga a gólpasszaival szemben állítva így is erős pluszban végzett, míg Anikó mínuszban, ez a hangyányi különbség pusztán csak kettejük közt, nem éppen mindegy. Gondolom itt a türelem nálad örökös, hiszen egyeseknek előjogaik és privilégiumaik vannak ugye jól mondom?

De csak szólj, ha tévednék, de nem hiszem, Tomori is a legjobb védő, csak 37 beálló gólt kapunk, ott nem merül fel a türelem kérdése?... Persze ez is csak véletlen.

 

Az, hogy Tóvízi megrekedt volna, kissé korai kijelenteni úgy gondolom, legalább legyen már 3 rossz versenye))

 

Pásztornak szerintem is valószínűleg el kéne igazolnia, én komálom nem azért, csak látom mi folyik a mi kis kedvenc csapatunknál. Bízhatsz benne, hogy Elek majd hipp-hopp most fogja elkezdeni játszatni, mikor már 1 helyett 2 rivális a posztján.  Tuti most fogja játszatni majd: a Békéscsaba ellen.. Tóth Niki is követhetné, mert ott nem osztanak lapot neki, és én sajnálnám, ha emiatt elveszne, Pál Tamara is váltott, egyből látszik a fejlődés nála mióta bizalmat kap, ennyit számít ha Vova bízik, feljavulnak itt a sportolók.Még Janurikot is próbálja elnyomni a sztáredző, csak a hülye nem veszi észre, pedig még eddig Bírót is levédi a Fradiban, ami azért nem semmi mutatvány, EB nem merte elővenni Kingát, még a végén túl jól védett volna, az meg veszélyes lehet ))  Mondom úgy, hogy Bíró amúgy a válogatottban a jobb, ritka kivétel ez nálunk a klubhoz képest.

 

"A többieket nehéz megítélni, mert kevés lehetőséget kaptak"   

 

Ez oké, egyet is értenék vele, ha 4 mondattal később meg épp Kácsorról állítod, hogy "még nem az a szint, hiába dobálja a gólokat az NB1-ben, ez más kávéház" 

 

Hoppá, sikerült elképesztő 22 percnyi játékidő alapján (ami 3 részre volt osztva) gyakorlatilag elítélni egy játékost, aki most volt először válogatott, és még feleannyi ideje sem volt a pályán, mint egy átlagos bármelyik Vác meccsen.  Gratulálok hozzá, bezzeg Háfrának nem 3x7 perce volt, hanem legalább 3 tisztességes játékperces világverseny jutott úgy 19 meccsel és azóta is várom a szintet hogy hol van.  Hatalmas a kettős mérce és a szubjektivitás, az egyenlő elbírálásnak még csak a szikráját sem venni észre, ez a baj amúgy részben a válogatottal is, valaki 20 perc és kuka, míg mások esetleg évekig bitorolhatják a nemzeti mezt egy rossz, vagy legfeljebb középszerű teljesítmény után is, épp elég ha ezt mások is észreveszik, így ez odabasz a morálnak is a csapaton belül, mi meg csak lesünk, vajon mi nem jó újra és újra, ez megy évről évre.

 

Meg a kettős mérce:  Azt mondod Háfra a 2018 EB jól teljesített (közepes megadható legfeljebb)

És azt is mondod, hogy Klujber meg most is csak egy semmi.  Jó, oké, akkor most szépen össze fogom hasonlítani a szerinted jót a szerinted semmivel, mert lehet hogy baromira nem nagyon lesz itt különbség sok.

 

Éljen az objektivitás!   2018 EB Noémi:  27 gólt lőtt, ez a legjobb része az ügynek, viszont csak 47 % dobott, azaz nem elég hatékonyan lőtt. 6 meccs alatt 18 eladott labdával is büszkélkedhet 16 gólpassz mellett. 

 

Klujber 2020 EB: Klujber meg 30 gólt lőtt, 16 gólt akcióból és 14 találat 7 méteresből. Akcióit nagyjából ugyanúgy lőtte százalékra szinte pont, hát ő sem volt elég hatékony akcióból. A heteseit viszont kiválóan értékesítette és a jó heteslövés az nem valami furcsa fogyatékosság, hanem épp ellenkezőleg, az egy erény amivel segíted a csapatodat, gólok születnek abból is. Viszont nem adott el 18 labdát, beérte mindössze 15 ilyennel (szinte káprázatos ugye), és a gólpasszainak száma 12 ugyanakkor.  

 

Elég hasonló teljesítmények. Vagy mindketten "semmik" vagy mindketten jók, de ilyen különbség aligha tehető közéjük.  Mondjuk leginkább azt mondanám, hogy mindkettő egy elég jóindulatú közepes az érintett tornákon legfeljebb...

 

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)