Ugyan ez itt erősen offtopic, mert ez plus/4 téma, nem C64, de feltételezem, hogy a C64Reloaded Mk2 alaplapról van szó. Ez egy eredeti C64 alaplappal méretkompatibilis modern tervezésű és gyártású alaplap, Németországban ma is gyártják és forgalmazzák: https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/c64-reloaded-mk2.html
Alapvető különbség, hogy a ROM-ok-at egy flashrom, a RAM-okat egy SRAM, a PLA-t meg egy CPLD/FPGA (hirtelen nem emlékszem, hogy melyik) helyettesíti, Minden fontosabb C64 chipet pluszban kell beszerezni és beletenni (CPU, VIC-II, 2xCIA és 1 vagy 2 SID chip, mert dual-SID-et is támogat). Viszont ezek mindegyike ZIF foglalatba megy (ami baromi kényelmes, de ezt is egyetlen egyszer használtam).
A konfigurációja kicsit kényelmetlen, mert mini-USB-n kell PC-re kötni és soros terminál emuláción keresztül kezelni, de én kb. egyszer használtam ezt a részt, amikor megvettem.
Alapvetően egyébként nagyon jó cucc, ajánlott. Bár én már viszonylag ritkán veszem elő, mert az Ultimate64 (ami teljes egészében FPGA alapú) a direkt HDMI kimenetével sokkal kényelmesebb.
De mindennek akkor van csak jelentősége, ha nagyon erős felhasználó vagy, sokat használod a gépet.