DAttis Creative Commons License 1999.09.17 0 0 29
Hát nekem is vannak rossz tapasztalataim a reggeli közlekedessel. Az 53-as busz (ha valaki nem tudná, ez a Móricz Zsiga körtér és Farkasrét Rácz Aladár utca között jár) vmi kriminalis a menetrendjet illetöen, en reggelente 8 ora 10 perc és 8 ora 20 perc között szallok ra. De itt a bibi, szalnek ha jönne a busz.
Úgyanis gyakran elöfordul, hogy a 8 óra 5 perces busz után a következő az 20-25 esetleg 30 perc mulva jelenik meg. A reggeli követési időköze ebben az időszakban amúgy 9 perc lenne, a táblán legalább is ez áll.
En abban a megállóban szallok fel ra ahova busz elvileg 5-7 perc alatt ér a felső végállomástól. Egyébként a Sasadi úton jön itt le, tehát dugó kizárt ezen a szakaszon, ha csak a Farkasréti téren nincs baleset. No szóval gyakran előfordul, hogy fölfelé már 2-3 busz is elmegy 8-9 perces időközökkel a felső végállomás felé.
Én azt nem értem mikor már 2 busz fent dekkol a végállomáson, 10 percet is meghaladó várakozással, miért nem jön le az egyik busz, sőt előfordult, hogy már 3 buszból 1 se jött a Móricz felé én meg 25 percig dekkoltam a megállóban és természetesen elkéstem a munkahelyről.
Hogy mit csinálnak ilyenkor a buszok, buszvezetők fent.

A másik, hogy jobb helyeken ( pld.Ausztria, Belgium ) ha egy buszkocsi vagy villamosszerelvény kiáll garázsba, vagy műszaki hibából, akkor mögötte ott jön a következő kocsi kiváltani a kiállót.

Nálunk ez még nem gyakorlat