Skiz Creative Commons License 1999.09.17 0 0 42
Nem tudom megállni, hogy ne kotyogjak bele, bár teljesen elfogult a véleményem és egyetlen egy részt sem láttam a sorozatból.
Hankiss véleménye hülyeség, a filmbeli érzelmek nagyon hamis érzelmek egy nagyon hamis és üres világból. Ezeknek a becsempészése teljesen felesleges. A nézok a mindennapi küzdelmek, nehézségek, kilátástalan helyzetek elol a filmekbe és csillogó, hamis világukba menekülnek. Ahol az érzelmek és a cselekedetek érthetoek, minden nagyon-nagyon ki van fejezve, mindenki értse, a megoldások egyszeruek, elore kiszámítható minden. És valahogy "idekinn" ez nem egészen így van. A megoldás az, hogy a tv-újságot elovéve betervezzük a délelottöt és délutánt (meg az estét), hogy minél kevesebbszer kelljen a kinti élettel találkozni, inkább a tv varázslatos, "fordulatokban bovelkedo", megértheto világában éljünk.
Az pedig az evolúció végét jelentené, ha igaza lenne azoknak a hozzászólóknak, akik szerint mindenki rászoktatható ezekre a sorozatokra. (szerintem nincs) (Húú ez lehet, hogy ez egy kicsit durva volt.)
Még egy dolgot, hogy az úgymond tömegigény ilyen kiszolgálása, tovább mélyíti a tömegek igény-színvonalát. Úgyhogy lehet következtetni a sötét jövore. (de ez egy másik topic, a világvége vagy valami hasonló nevu témához közelít)
Utoljára még annyit, hogy nekem is van egy kedvenc sorozatom, a Miért éppen Alaszka... (úgyhogy lehet, hogy bort iszok ...? nem, nem, nem)