Stüszi vadász Creative Commons License 1999.09.17 0 0 330
Kedves Borbarátok,
tetszik ez a topik, rendszeres olvasója vagyok. Bár szeretem a bort, nem vagyok szakértő a témában, a hozzáértésem addig terjed, hogy meg tudom különböztetni a jó bort a rossztól, de a jót a jótól már nem nagyon... (Nem is lennék jó zsüritag egy borversenyen.) Azért hadd szóljak hozzá ill. kérdezzek néhányat.

1. Valaki már említette az El-Hordó Borboltot a Balzac utcában (Bp), ezt én is tudom ajánlani, jópofa kis üzlet széles és nívós kínálattal. Tegnap pl. egy 1997-es Villányi Kékfrankost vettem náluk, nagyon ízlett. (Termelő: Kovács Pince - sosem hallottam még előtte róluk.)

2. Van olyan, hogy egy bor felnyitás után jobb lesz? Én azt hittem, hogy a dugó kihúzása után 1-2 napon belül célszerű a bort meginni, mert sokat veszít a minőségéből. De nemrég úgy jártam (egy másik topikban már említettem is), hogy a bor felnyitás után túl keserű volt (majdnem kidobtuk), aztán pár napra rá a kellemetlen mellékíz elment, és igazi telt ízű lett, csodálatos színnel. Normális ez? (Szent György hegyi Olaszrizling, termelő: Bio Vitis)

3. A Hilltop Neszmélytől nem voltatok elragadtatva, pedig szerintem nagyon finom boraik vannak - bár, mint említettem, nem igazán tudok rangsorolni a jó borok között.

A találkozóra én is szívesen elmennék, csak még nem tudom, hogy ráérek-e.