polovcev Creative Commons License 2020.12.21 0 1 206182

A dobogót kicsit erősnek érzem, de meglátásom szerint azért több van ebben a keretben. A jelenlegi helyezésünk azért is rendkívül idegesítő, mert a csapat helyenként (olyan 15-30 percre meccsenként) képes lendületes, kombinatív, már-már szép focit mutatni. Nyilván ez nem kompenzálja a felált védelemmel szembeni töketlenkedést és a védelmünk hajmeresztő húzásait.

Ez utóbbit különösen nem értem. A mérközések két harmadát lehozzák nyugodt, stabil játékkal, segítik egymást, jól lépnek ki etc. A maradék harmadban pedig mintha a megye III-at nézném. Amint az ellenfél ütemet vált támadásban megcsuklunk hátul és csak a Jóisten meg az aktuális kapus tart minket versenyben. Tudom, hogy ezért állnak ott és tökéletes védekezés sem létezik, de egy Paks/Budafok/Várda rohamot azért illenék elhárítani az aktuális luftok nélkül. A szezon elején még csak ráfoghattuk arra, hogy a teljes védelmünk új és sosem játszottak együtt, de mostanra azért már illene némileg stabilan állniuk.

 

Az meg különösen idegesítő, hogy a rugott gólok után mennyire képtelenek tartani az eredményt. Nebojsa utolsó két évében ugyanez volt. A találat után visszaálltunk tartani az ereményt, de gyakorlatilag mindig rácsesztünk. Itt jegyzem meg, hogy az a csapat amely pl. a 65. percben beáll védeni az egy gólos vezetést, az meg is érdemli, hogy pontokat bukjon.  

 

Banai pedig hű követője az újpesti kapusok gyakorlatának, rendkívűl szép védések, parádék mellé mindig befér egy mellényúlás, csúnya kifutás. Tegnap az első félidőben ahogy elsuhant a beivelt labda mellett/alatt, az hátborzongatóan deja vu érzést keltett. Ettől függetlenül tény, hogy nélküle lent állnánk a tabella alján.

 

 

 

OFF: 

A Diósgyőr meg rohadjon meg, hogy nem volt hajlandó halasztani, az szerintem egy biztos 3 pont lett volna ide. A ZTE nehezebb falat lesz, bár lehet fejben már karácsonyoznak.  

 

 

Előzmény: sárfi (206178)