moineau Creative Commons License 1999.09.17 0 0 85
Tévedtem, van egy dolog amivel nem értek egyet.
A korhazban szulés utan irtakrol.
Ma mar Magyarorszagon is vannak olyan korhazak ahol a baba egész nap veled van és egyaltalan nem viszik el és olyanok is ahol napkozben Veled van és csak éjszaka viszik be.
"Nem szabad etetni semmivel" Az én lanyom harom napig nem szopott illetve szopott csak addig nem volt tejem. Nem szerettem volna ha harom napig étlen szomjan lett volna cukros viz és tapszer nélkul. Ha neked volt azonnal tejed az mazli és foleg ha azonnal elég tejed volt. Szerintem egyetlen korhazban sem tomik a békésen tele hassal szendergo gyerekeket. A mérlegelés azért van, hogy tudjak mennyit evett a gyerek. Ha egy gyerek nem eszik mert csak kevés tej van akkor kideruljon, attol, hogy orulten szopik még nem biztos hogy eleget eszik a kérdés mi az elég. A mérlegelés szerintem is lényegtalan egy hetes csecsemonél amikor mar van tej rendesen és a gyerek mar novekszik, egy ujszulottnél szerintem azért fontos hogy a kb harom kilojabol ne veszitsen el harom nap alatt 5-600 gr-ot Vagy ha mégis akkor azt lassak. Ahhoz hogy ez latszon bizony meg kell mérni, ez ha mar a szopas jol megindult lényegtelen szerintem is.
A csecsemos novérek értelmi szinvonalarol nem szeretnék vitatkozni a sajatomrol se szivesen nyitnék vitat.
A gyerekorvos pedig teljesen nem normalis ha nem mondja meg neked mit csinal a gyerekeddel, nekem megmondtak annak idajén és azt is, hogy milyen teszteket végeztek és milyen oltast kapott. Ezek egyébként ugy mint a terhességnél kotelezo vizsgalatok pl. hallas, reflex meg mar nem emlékszem mi pontosan +BCG oltas.

moineau