tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.12.18 -2 0 406

A hírközlési hatóság nem korlátoz semmit. Ez egy Uniós jogharmonizáció, ami az Unió összes államára kötelező, így (még) Magyarországra is.

 

Érdemes pl az idevágó német törvényt elolvasni, ami azt mondja ki, hogy minden új gépjárműbe (ami személyszállításra való, legalább 4 kereke van, blabla) olyan rádióvevőt kell szerelni, ami a korszerű (muss einen Empfänger nach dem jeweiligen Stand der Technik enthalten), és legalább a földfelszini digitális rádióadás vételére alkalmas (der zumindest den Empfang und die Wiedergabe von Hörfunkdiensten unmittelbar ermöglicht, die über digitalen terrestrischen Rundfunk ausgestrahlt werden). 

 

Szóval semmi hókuszpókusz, egy korszerű rádiót kell beépíteni, semmi mást. Ezen Németországban senki sem akad ki, mert egyrészt 98%-os a lefedettség (autópályák mentén 100%), másrészt a leggyalogbékább felszereltségen kívül, amit amúgy sem vesz senki, már eleve része a modellkínálatnak a DAB+. Ez az egész csak egy olyan országban téma, ahol a miniszterelnök nem érti az SMS küldést...

Előzmény: btamas70 (405)