nj Creative Commons License 2020.12.18 0 0 26427

"De lehet, hogy, ha egy jó Neres játszik helyette, akkor simábban nyerünk."

 

Ezen ráérünk akkor gondolkodni, ha újra lesz egy jó Neresünk, vagy akár csak egy egészséges Neresünk. Amúgy, ha lesz, akkor előbb hagynám ki miatta Antony-t, mint Tadicot. De ha Blind játszana 6-ost, akkor Tadic is lehetne hamis 9-es és akkor játszhatna a két brazil is.

 

"Tadic már egy ideje, akár lő gólt, akár ad gólpasszt, nem jó. Jó focista, de szerintem egyre több a rossz meccse. Statisztikái mindig jók voltak, de ha a 11-

eseket más rúgná, sokat romlana a statisztikája."

 

Hát, én az első mondatot elég ellentmondásosnak érzem, mindazonáltal, ha jók a statisztikái, akkor sem cserélném le egy rosszabb statisztikájúra. Ha pedig más rúgná a 11-eseket, lehet, hogy nem mennének be, vagy legalábbis nem annyi.

 

"De Blind hátul egyszer megakadályozott egy hatalmas helyzetet, az ő fantasztikus passzából született a második gól, és az 5-ikhez ő adta a gólpasszt."

 

Persze, hát tulajdonképpen Labyad nélkül is kiestünk volna, akkor ő is kell a kezdőbe, nem? :-) Amúgy, már vártam az 5. gól előtti gólpasszt. :-) Ahhoz a gólhoz semmi köze nem volt Blindnek, amikor a labdát adta, abból még nem volt helyzet (sőt, később sem lett), egyszerűen Tadic átlőtte a védelmet. Az gyakorlatilag egyéni akció (és Utrecht védelmi hiba, mert hagyták lőni) volt.

 

"...és általában jobbak vagyunk vele, mint nélküle."

 

Én ezt egyre kevésbé látom bizonyítottnak. Soha nem volt egy fantasztikus védő, de régebben nem követett el ennyi bosszantó hibát, jelentős részben azért, mert könnyelműsködik. A passzai mindig jók voltak, de a haszon-kár mérleg egyre rosszabb.

 

"Mert csak azért, hogy maradjon, nem keverném meg a középpályát."

 

Nem csak azért. Azért is, mert Blind nem jó hátul, viszont helyet kellene találni neki. De tőlem lehet Martinez középső védő és előtte a Klaassen - Kudus (Ekkelenkamp) - Gravenberch középpálya is. Éppen ezt mondom, hogy nem kell Blindnek minden meccsen feltétlenül játszania. Már csak a szíve miatt sem.

 

Az januártól Klaassen, Kudus, Gravenberch kell, hogy legyen.

 

Előzmény: Gyenyi (26426)