Gyenyi Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26418

A meccs legrosszabbja a bíró volt. Roppant határozottan fújt össze-vissza.

Hatalmas hiba előzte meg az első (Tagliafico), a második (Rensch) és a negyedik (Scherpen) gólt. Többé ne tegyük be őket? Vagy csak azokat ne, akik eddig még alig jutottak szóhoz? Soha nem tudjuk meg, de lehet, hogy Onana liverpooli hibája miatt nem jutottunk tovább a BL-ben. (Talán jobb úgy mondani, hogy Klaassen és Onana hibái miatt.) Szerintem inkább az a tanulság, hogy a fiataloknak többet kellene játszaniuk, hogy megszokják a légkört, tapasztalatot szerezzenek. Többen esküsznek a Twente kapusára, Drommelre. Ki tudja, hogy hogy bírná az Ajaxban lévő, a Twente-hez képest sokkal nagyobb nyomást? És Scherpen 3 évvel fiatalabb nála. Csak azt nem értem, minek kellett leigazolnunk Stekelenburgöt. Lehet, hogy az edzéseken sokat segít a fiataloknak, de gondolom, fizetése sokkal nagyobb, mint egy kapusedzőé.

Sajnos, Rensch, ha Klaiber játszhat, többé nem jut szóhoz, míg a Jongban inkább középhátvéd, mint bekk. Emellett lehet, hogy Timber lesz Mazraoui backupja.

Alvarez ugyan egyik legjobbunk volt, mégis én is Martinezzel kezdtem volna. Valamiért Ten Hag fejébe vette, hogy Martinez nem középpályás, illetve tavaly azért volt annak jó, mert még volt mellette Van de Beek és Ziyech. Abban bíztam, hogy, Alvarez, ha nem játszik eleget, januárban el fog menni. De most valószínűbb, hogy Martinez megy el. Mert az 5-10 percekből elege lehet. Kezdő, azzal, hogy Gravenberch feljött, és Klaassent leigazoltuk nem lesz, de, ha Ten Hag úgy látja, hogy a védelem elé még egy hátvéd kell, akkor az ő kellene, hogy legyen.

Labyad két szép gólja ellenére nem a megoldás. Sajnos e két gól edzőnk számára újabb bizonyítéka lesz annak, hogy milyen jó spicc. Talán Ekkelenkamp most meggyőzte, hogy amíg Kudus nincs, ő a legjobb 10-es.

Ma beszélnek Promesszel. Szerintem vasárnap a keretben lesz. Huntelaar is, és remélem Mazraoui is. Szép lenne, ha Brobbey már játszhatna. De az ADO ellen, a tegnap csapat is elég jó. Persze, nem szabad emiatt elbizakodottan kezdeni.