dojcstomi Creative Commons License 2020.12.15 0 1 812

Na akkor írok valamit, ami esetleg ébresztő lehet.

 

Kiindulva abból, hogy általában mekkora szívássorozatnak van kitéve az ember, ha különböző egyébként az életünket segíteni szándékozó appokat kénytelen használni, inkább kihagyom ezt a fantasztikus lehetőséget.

 

Gondoltam, akkor lássuk mik az opciók, mert hogy én nem mutatok be máv appban (vagy abból letöltött) jegyet az szinte holtbiztos, mivel a készülék lemerülhet, nem tudja beolvasni, számtalan marhaság történhet, nincs net, nem tudom megnyitni a pdfet és társai. Másrészt nem nyomtatgatok generált pdfeket. Így rám sem tudnak ujjal mutogatni, hogy Ön a hibás, az Ön eszköze a hibás stb...

 

De azt nem gondoltam volna, hogy az új online rendszerben megszűnik az automatás átvétel. Azaz hiába akarok én IC-re pót- és helyjegyet venni a kedvezőbb ár érdekében előző nap éjszaka mondjuk 22-23 óra körül, azt másnap nem tudom automatából átvenni.

 

Miért is szívás még a máv app és az új online jegyrendszer? Mert nem lehet menettérti jegyet venni, tehát máris ugrott a 100 km feletti jegyekre a két hét érvényességi idő.

 

Amit ezek menettértiként akarnak eladni, az a weben is két külön egy útra szóló menetjegynek látszik, külön-külön pdf nyomtatási lehetőséggel. (tehát az érvényességi idő is ugrik) Duplán pláne nem nyomtatok.

 

Na mondom ez marha jó, akkor lehet ha frissítik az automatákat, akkor a korábban online megvásárolt jegyemet se tudom kóddal átvenni. Odamentem az automatákhoz személyesen és a kóddal átvétel MÉG működött. Viszont az ad hoc másnapra vagy harmadnapra váltandó pót- és helyjegyet már tájékoztató üzenettel nem volt hajlandó kiadni, mondván: erre a vonatra (lényegében az összes IC-re ezt írta) automatából nem vásárolható pót- és helyjegy. És hogy ilyen esetben a vonaton tudom ezt a jegyvizsgálótól kérni. De a pályaudvaron van pénztár, tehát csak oda tudtam menni. Úgyhogy még az 5% kedvezményt is buktam a hülye újításuk miatt.

Előzmény: PLACI (811)