(.) (.) Gibson Creative Commons License 2020.12.15 -3 0 362

Cvetan Vassilevet Bulgária egyik legnagyobb bankjának a kifosztása miatt körözik évek óta. A pénzt egy éjszaka zsákokban vitték ki a bankból, a készpénznek nyoma veszett.

Már 18 ember ellen emeltek vádat. 17-en már a szófiai bíróság előtt vannak, de Gyurcsányék üzlettársa a bankrablási ügy fő vádlottja, Cvetan Vassilev meglépett a felelősségre vonás elől. Miután az Interpol a közelmúltban Belgrádban a nyomára akadt, Bulgária azonnal kérte a kiadatását.

Túl az ellopott milliárdokon Bulgáriában is az a kérdés, mint Magyarországon. Szerepelnek-e politikusnevek a Belgrádban elfogott bankár VIP-listáján a megvesztegetettek között? Működnek-e politikai pártok a bankrablásból származó milliárdokból? Gyurcsányné Dobrev Klára bár először harsányan tagadni próbált,  végül  bevallotta, hogy férjével együtt jól ismeri és üzleti kapcsolatban állt a tolvaj bankárral.

Ma már csak azt tagadja, hogy személyes jó barátnője lenne a körözött bűnöző felesége, a szintén legmagasabb fokozatú Interpol-körözés alatt álló Antoenatta Vassileva. Az ő körözési papírján ennyi áll: money laundring, azaz pénzmosás.

 

https://ripost.hu/politik/bozot/gyurcsany-es-dobrev-klara-uzlettarsanak-kiadatasat-koveteli-bulgaria-megvesztegetett-politikusok-a-hirhedt-vip-listan-160872/