BZoltan Creative Commons License 2020.12.15 0 0 82892

Ez egy baromság.  Nem erről szól a történet.

 

A technológiával nem az a baj, hogy húúú gonosz technológia és nem is az, hogy júj túlságosan modernista és minden ami régen volt az jobb. Nem... kurvára nem.

 

A technológia akkor rossz, ha az kompromittálja a környezetet, a termőhely egyediségét, élhetőségét, a bioszféra integritását és a bor egyediségét beltartalmi értékeit. Ha egy technológia ezekből a szempontokból neutrális vagy vállalható kompromisszumot jelent akkor nagyon nagy faszfejnek kell lenni ahhoz, hogy valaki azt ekézze.

 

Ilyen alapon a kapa is egy fúj-fúj technológia, mert az acéllemezen a nyél az sokkal technológiásabb az ásóbotnál... hú bazmeg, alig várom az első natúrborászt aki eldobja a kapát és áttér az ásóbotra mert a kapa az ocsmány technológia.

 

Na és akkor a traktorról meg a háti permetezőgépről, rotakapáról, elektromos metszőollóról, mobiltelefonról, internetről nem is beszélve.

 

A technológia egy fasza dolog. Technológia nélkül jelenleg a felső tízezer ihatna 200 eurós palackáron jó bort... és a tömegek pedig véres verejtékkel házilag kotyvasztott, élemiszerbiztonsági kockázattal butíthatnák magukat.

 

 

Mondom... hozzáadott kén nélkül felejtsd el a maradékcukros borokat... mindet. Kén nélkül a SAP lehúzhatja a rolót és mehetünk vissza a balettba ugrálni.

Előzmény: kifli (82889)