Hepci Creative Commons License 2020.12.15 0 0 82888

Alaposan fel tudod húzni magad a natúrboron... ott álltál az organikus/bio nirvána kapujában álló pöcökkel, amikor jöttek a nálad is természetesebbek, kitalálták ezt a baromságot és kizártak a gyönyörű organikus p*nciból. :DDD

 

Nem kell ehhez tokaji édes bor, hogy kén nélkül bekrepáljon a cucc, különösen, ha még szűretlen-derítetlen is.

Itt van pl. Naivkezdő remek zenitje, amit itt többen kóstoltunk. Gondolom, nincs meg az analitikája, de saccra 2-4 g cukornál nem lehet benne több és van benne szubminimális lebegő anyag. Viszonylag vastag, de azért nem egy atombomba. A tárolónkban (10-14 fok télen-nyáron) simán kibír fél évet. Adtam belőle Balu barátomnak, aki csak a lakásában tudja tárolni és nem itták meg rögtön. Kb. 2 hét szobahőmérsékletű tárolás után valami megmozdult benne, szénsav képződött és némi nem szép mellékíz.

Írtam már itt: a kénezés olyan, mint a kolbásznak a füstölés. Ki lehet hagyni, ha valakit zavar a füst, de nélküle meg kell enni pár napon belül. A kénhasználat ehhez képest abban különbözik, hogy azt korrekt dózis esetén átlag érzékszervű ember nem érzékeli.

A szűrés más tészta, az valóban kivisz egy csomó zamatot, de az elhagyása testes, maradékcukros fehérbornál szintén életveszély.

Előzmény: BZoltan (82885)