Az eredeti YleGreg Creative Commons License 2020.12.14 0 0 121727

Sziasztok!

 

Pana GX9 -es tulajokat kérdezem, hogy mennyire normális, ha a gépben "kotyog" a szenzor blokk?

 

 

Kikapcsolt állapotában, lefele néző objektívvel, óvatosan mozgatva érzem, hogy bent mozog valami tömeg.

Ugyanígy mozgatva a GX7 -esemet, nem mozog benne semmi.

 

Nem az objektív mozog, mert anélkül is érződik a mozgás. Valamint levéve, alulról belenézve láttam, hogy a szenzor "lötykölődik" benne.

Rendesen (előre nézve) tartva a gépet, objektív nélkül azt vettem észre, hogy a szenzor blokk lejjebb van mint kéne. Ha így bekapcsolom, akkor feljebb emelkedik a szenzor, szóval ez akár jó is lehet így.

 

Sokat nem játszottam fedetlen szenzorral, hogy ne koszolódjon, és a gépnek alapvetően nincs semmi baja, tök jó, így igazából nem aggódom, csak rém fura, hogy konkrétan kotyog benne a szenzor blokk. Rendben, lehet mondani, hogy mit rázom, nem rumba tök ez, de mi van utazás közben? Egy zötyögő buszon a gépváz is mocorogni fog, az meg nem jó ha harcosok klubját játszik a hátizsák mélyén, és saját hatáskörben szétveri magát. Szóval azért egy kicsit aggódok.

 

A gép előéletére panasz nem lehet, és a hülye covid miatt én is csak keveset használtam, főként a lakásban, fizikai behatás (esés, ütés) nem érte.

 

Más is tapasztalt ilyet? Ez jellemző erre a géptípusra? Nyugodjak meg, mert ez gyárilag ilyen?

 

Vagy vigyem szervízbe? Ott majd meghúznak egy csavart, megstruffkodják a düznit, és utána majd olyan tömör lesz mint egy tégla? (Még garanciális a gép.) 

 

Bajban vagyok, vagy túlparázom?