kukácska Creative Commons License 2020.12.14 -1 1 51333

A kerületiektől kérdezem:

 

Még tavaly hallottam egy 13.kerületi ismerőstől, hogy december elején (10-15-ig?) minden kerületi lakos kap egy 3.000 Ft-os élelmiszerre érvényes vásárlási utalványt. Volt egy polgármesteri kiértesítés, arra levélben vagy neten kellett válaszolni, ez volt az igénylés/reisztráció. Ez néhány (2-3) éve történt, azóta csak frissíteni kell.

Néhány napja ugyanezt hallottam egy 11. és 19.kerületi ismerőstől, ma pedig a TV-ben a 18.kerületi polgármester mondta. A polgármestertől mondta, hogy van, aki csak azért igényelte, hogy átadhassa egy általa tudott rászorulónak.

 

A 13.kerületi ismerősömtől abban a formában hallottam, hogy "minden karácsonykor meg szokták ajándékozni az idős szomszéd nénit, akinek nincs férje és gyereke, és a rokonai is nagyon távol vannak. Szerencsére kapnak 3.000Ft/fő utalványt az önkormányzattól. Most is abból vásárolnak be neki azt, amit szeretne."

 

Ebben a kerületben ilyen utalványról nem hallottam. Vagy csak nem figyeltem oda?

Nekünk (hála Isten) nincs szükségünk rá, de a közelünkben van olyan, akinek oda tudnám adni. Neki a 6.000 Ft-os (2főre) ünnepi bevásárlás is sokat jelentene.