moineau Creative Commons License 1999.09.15 0 0 49
Sziasztok!
Ne eddig megalltam hogy ne szoljak bele de most mar nem megy.
Kedves ccsa!
Szerintem neked nem kéne orvoshoz jarni, mert minek. Az osszes vizsgalatot hulyeségnek és haszontalannak tartod. Miért mész el mégis? Szerinted az orvosok mind onkényesek nem veszik figyelembe a kivansagaidat és megalaznak, raadasul Te jobban értesz hozza mint Ok, szulni is otthon szeretnél inkabb akkor minek szenvedsz attol, hogy orvoshoz jarsz?
Ezt a topikot harman viszitek, Te aki még soha nem szultél, és két férfi akik ugy szint soha nem szultek, bar nagyon kedvesek és latszik rajtuk, hogy nagyon szeretik a feleséguket és tiszteletben tartjak a kivansagaikat, emellett természetesen biztos vagyok benne, hogy a feleséguk teljesen ugyanazt gondolja mint Ok.
Kedves ccsa!
Nem csodalkozom rajta, hogy nem talasz az igényeidnek megfelelo orvost, mert az ilyen nem létezik. Ugyanis nézd meg mit kérsz Tole. Azt, hogy ne végezze el a kotelezo vizsgalatokat, maximalisan azt csinalja amit te mondasz, pedig nem értesz hozza, soha nem szultél és nem tudod mi a normalis és mi nem és ezt az egész terhességed plusz a szulés alatt. Viszont ha majd megszuletik a gyereked és a szuloszobaban talalod magad esetleg elobb mint kéne vagy tul késon, mert ugye Te tudod, hogy egy szulést nem kell beinditani, és véletlenul valami baj lesz Veled vagy a gyerekkel, akkor kié a feleloség, kit fognak ezért hibaztatni? Téged aki nem értesz hozza vagy ot akinek ez lenne a dolga? Ha nagyon nagy a balhé ki megy a birosag elé esetleg bortonbe Te vagy O? Arrol nem is beszélve, hogy az olyanok mint Te aki szerint az orvosok hulyék még képesek az egész utan beperelni az orvost ha véletlenul aztan a dolgok mégsem ugy torténnek ahogy azt elképzelték. Szerintem egy orvosnak tudnia kell még ha Te mindenaron meg is akarod tartani azt a gyereket, ami jogodban all és amiben egyetlen orvos sem szolhat bele, hogy az a gyerek egészséges és minden rendben van vele, mert egy problémas szuléshez mas korulmények és eszkozok kellenek. Ez az O felelosége nem a tied.
Nekem van harom gyerekem én mar szultem egyszer itthon kétszer kulfoldon. Itthon a nagyon kedves doktor bacsim akit 2 éves korom ota ismertem (ezzel mazlim volt az tény) mindent megtett a mostoha korulményekhez képest amit csak lehetett. Végig ott volt velem, fogta a kezem, kaptam csuromvizes kendot, mert inni nem szabad és helyettesitette a férjem jelenlétét, mert abban a korhazban az apas szulés nem volt bevezetve, mellesleg a férjem nem is volt ott. Kaptam két kis vitamin inekciot amikor pampogtam, hogy faj, azt mondta, hogy fajdalomcsillapito és csak utana mondta meg, hogy nem az volt. Szoval minden rendben volt és kellemes élményeim voltak. Franciaorszagban meg teljesen mas dolog az elsonél kicssé elbénaztak a dolgot de a doki megfeleloen le is szurta oket, viszont a masodik mar tokéletes volt.
En nem azt mondom, hogy mindenkinek igy kell szulnie de szerintem az aki ugy all hozza mint Te kedves ccsa, az felelotlen és nem csodalkozom rajta ha az orvos azt mondja, hogy nem vagy képes felnevelni egy Down koros gyereket. Nem azért, mert nem szeretnéd vagy nem tennél meg érte mindent, hanem, mert nem vagy képes megérteni, hogy ez egy betegség és TE nem értesz hozza. Mellesleg egy Down koros gyerek szuletésére is fel kell készulni ugy pszihologiailag mint fizikailag, tehat jobb elore tudni ezért jobb lenne ha mégis megcsinalnad a teszteket, arra nem kényszerithet senki, hogy megszakisd a terhességed ha nem akarod de akkor legalabb tudod mire szamithatsz és ez fontos még akkor is ha ennek szerintem minimalis az esélye. Raadasul ha jol tudom az egész csak egy vérvétel, észre se vennéd a tobbi teszt kozott, mert vérvétel amugy is kell, semmi kulon megprobaltatassal nem jarna, akkor miért kell ennyire tiltakozni miatta.
Van egy két dolog amiben igazad van, pl. ne mondjak meg milyen pozicioban vajudj, ez igaz mindenki ugy csinalja, ahogy ez neki jo, engem se itt se kulfoldon nem kenyszeritettek semmire, hagytak hogy azt csinaljak amit akarok de a végén akkor is fel kell fekudni a szuloagyra, mert az a legbiztonsagosabb. A megalazasnak a kulonféle formai is rémesek ezt én sem szeretném magamnak és én is hallottam mar durva eseteket amiket én is felhaboritonak tartok de az orvost te valasztod, jol kell valasztani ha lehet.
Jol teszed, hogy nem hagyod hogy eldontsék helyetted mit érzel az orvosok idonként képesek azt hinni mindent tudnak pedig egyes dolgokat tényleg csak Te érezhetsz de ne ess abban a hibaba mint Ok és ne hidd azt 0 tapasztalattal, hogy te mindent tudsz és mindenben jol tudsz donteni. Ne hagyd megalazni magad, nehagyd hogy kozonyosen banjanak veled DE legyél képes kompromisszumokra és probald meg elfogadni azokat a dolgokat amik a Te érdekeidet szolgaljak. Végezd el az osszes vizsgalatot igy ha otthon szulsz is az orvosok tobbet fognak tudni ha mégis valami probléma van. A vizsgalatok nem azért vannak, hogy kinozzak a terhes noket hanem hogy tudjak, hogy minden rendben van vagy ha meg nincs hogy a legtobbet tudjak tenni érted meg a babaért. Ha egy kicsit belatobb lennél sok szenvedést, idegeskedést takaritanal meg magadnak meg a babanak is.
sok siker
moineau