BELABACSI Creative Commons License 2020.12.10 -8 11 206121

Történetesen évekig hordtam a soproni barátaim szurkolói cuccait A-ból B-be, értsd a Soroksári úti nagykerből egy Mátyásföldi gépi hímző üzembe ahol bármire rátudták rakni a kért logót és címert. Tehát kb három nap alatt egy sima piros Blossom pólóból Brigade Sopron címeres cucc lett, ugyanezt sapkával és kapucnis pulóverrel is megcsinálták. Szóval kedves mindenhez is értő Bélabácsi ha azt képzeled, hogy Ho Si Minh város külsőn bárki tudja, hogy az Újpest címer hogy a picsában néz ki, tévedsz :-)

 

És akkor meg tudod látatlanban különböztetni a szőtt és nyomott mintát? Mert arról nem írtál, pedig az volt a lényege annak amit válaszoltam első frusztráltságtól bűzlő kötözködésedre. Vagy csak úgy mondtad, hogy csicskása voltál valakinek a textilruházati iparban, hogy félelmetesebbnek tűnjön a tudásod és mindenki igazoltnak lássa, hogy minden vállalkozó, mindet ugyanúgy csinált mint a munkaadód anno? Csak minek? Ennyire félelmetes, ha valaki van aki többet tud nálad a világ egy részéről? Az kizárt?

 

Nem kell tudniuk Vietnamban. Igaz még Kádár alatt rengeteg námi dolgozott Budapesten, és az egyik egy jó haverral egészen összebarátkozott, bizony állandó vendég volt a családjuknál (én szintén) és még az Újpest meccsekre is kijárt velünk. (Sőt az a fogorvos is keleti származású, aki évtizedekig vagy 30 helyet bérelet elkülönítetten a barátainak a mecsceinkre. Ott ültek előttünk.) Ráadásul ma már nem annyira nehéz napi híreket szerezni a világból képekkel együtt, akár az Újpestről is, akár arról is milyen maszkokat gyártanak errefelé. Aki tud magyarul kb. olyan órás meló és megtudja mi itt a helyzet maszk ügyben és ha éppen azzal foglalkozik Vietnamban..... Tudod a világ összement egy pár évtizede. Bármilyen mintát a magyar ár ötödéért megcsinálnak és lehet olcsóbb ott egy szőtt mintát megcsinálni, mint itt egy nyomottat. Én mint vállalkozó sokáig abból éltem, igaz Kína vonatkozásában, hogy keleten minden a töredéke mint errefelé. Volt olyan több száz oldalas, kemény fedeles katalógus, amit hibátlan magyarsággal, egy nyers szövegből képek csatolása mellett az magyar ajánlati ár ötödéért nyomtak meg Kínában, harminc százalék előleg átutalásával. Nem azért mert tudtak magyarul akár egy szót is, hanem mert profik voltak, a magyar ár ötödéért még a latin betűs, magyar abc-s munkában is. Ma már Kína sem olcsó, maradtak Laosz, Kambodzsa, Vietnam.


Ezzel együtt még az is lehet, itteni a megrendelője ( és az is lehet, hogy egy itt élő vietnami, mert ma is ezres létszámban kereskednek itt Budapesten, aki jár a városban, jár piacokon, tudja), mert ma már az is pillanatok alatt megy. Maszkokat ráadásul repülőn is fillérekért szállítanak, pillanatok alatt itt van, nincs súlya. Ezres-néhány ezres megrendeléstől már normális az ár, és az egész üzlet lemegy maximum egy hónap alatt.

 


Komolyan kérdezem, nem foglalkoznál valaki mással, főleg, ha ennyike az eszed és az üzleti tapasztalatod? Nekem kínos mennyire erőlködsz, hogy bebizonyítsd rólam, hogy olyasmit beszélek amiről fogalmam nincs, noha benne voltam évekig. Főleg, hogy egy indifferens dolgot hozol „bizonyítéknak”. az én hülyeségemre. És ez nem először fordul elő és nem csak az én vonatkozásomban. Máson éld ki frusztrációdat, nem én tehetek a nyomorodról! Valóban azt képzeled, hogy a legjobb, ha mindenkibe belekötsz, akibe csak tudsz? Tudod mit? Nekem ez nem annyira fontos inkább az UTE szeretete ami itt tartott eddig is, miközben ezer jobb dolgom is lenne.

 

Legyen ez a te játszótered! Nekem a magadfajta kek, frusztrált kis mitugrászokkal egy brancsba tartozásra nem nagyon van szükségem és sajnos a valaha remekül működő oldal ma alig él.  Sportszakmai viták meg szinte egyáltalán nincsenek (talán, néha érintőlegesen a fociról), hiába erőlködöm a meccsek megbeszélésével néha. Mára szinte csak a krakélerek maradtak az egész fórumban és sajnos itt is van belőlük. Olyan lett az egész mint az Újpest, széteső, lassan érdektelen. Kár érte, én sajnálom. De minden elmúlik egyszer.

Előzmény: Miller a sör (206120)