vélemény Creative Commons License 2020.12.09 0 1 106

Nekem két szakaszban jött a kerékpár. Gyerekkoromban csak azok a sportágak érdekeltek, amelyikben a magyarok jók voltak. Apámat is. 7 éves koromban megtanultam a magyar olimpiai bajnokokat 1968-ig, azóta is tudom. A kerékpár nem volt magyar sikersportág, nem is érdekelt. Soha. Persze Indurain, Merx majd Amstrong nevét hallottam. Tudtam,hogy van országúti és pálya kerékpár, soha semmilyen versenyt nem láttam. Még olimpiáról sem.

2002 augusztusában Párizsban voltam mint turista. Szombat este láttam hogy végig a Champon állítják fel a fém elválasztókat. Azt hittem, hogy tüntetés lesz. Megkérdeztem  egy rendőrt, mondta, hogy Tour de France. Úgy nézett rám, mint a Mars lakóra. Másnap délelőtt még elmentem a Louvreba és  2 körül beálltam a tömegbe, valahol a Concorde tér és a Diadalív között. Felvonultak a szponzorok teherautói, üvöltött valami kommentátor . Nagy kivetítőn mutatták a mezőnyt, mentek valami búzamezőn. Untam. Mi ebben a nagy szám?  Egyre jobban untam. És akkor megjelentek, egy pillanat alatt elzúgtak előttem. Csak néztem ki a fejemből. Ezért álltam itt két órát, ezért állnak itt a tömegek? Épp indulni akartam, amikor rájöttem, hogy mindenki áll a helyén. És újra elzúgtak előttem.  És még akkor sem mozdult senki. Maradtam a végéig, onnan tudtam, hogy vége, hogy mindenki elindult haza.

Utána eltelt 4 év, közben eszembe sem jutott a kerékpár. Akkor nagyon sokat dolgoztam (itthon ápoltuk az Alzheimeres mostohamamám). 

2006 nyarán kapcsolgattam a TV-t és  nem is  tudom miért maradtam a kerékpárnál. Illetve tudom, Sipi szövegéért. Ez volt az a szakasz, amit Landis olyan nagy előnnyel megnyert. Majd nem nyert meg. Én sem értettem semmit, nem csak a trikókat, a csapatokat sem, a szakaszt, a mezőnyt, a vonatokat. Semmit. De másnap újra megnéztem, talán időfutam volt, és vasárnap a pezsgőzést is. És hétfőn megbukott Landis. És azóta sem értem, hogy miért de nem azt mondtam, hogy ennyi, hogy nem véletlenül nem érdekelt ez engem eddig. A következő évben újra csak a tourt néztem, de 2 év múlva már a Girot és a Vueltat is . Emlékszem arra a versenyre, amikor Valverde felvette az esőkabátját és elvesztette a Vueltát. De azóta nézem az egyheteseket és az egynaposokat is. Amióta van playerem, azóta visszanézem, amit nem tudtam megnézni

Előzmény: vanda62 (105)