NevemTeve Creative Commons License 1999.09.13 0 0 36
" Kíváncsi lennék arra az Alkotmánybírósági határozatra, amelyik expressis verbis (és nem nyakatekerten belemagyarázhatóan) kimondja, hogy a határozatképességet a kormánypártoknak kizárólagosan biztosítaniuk kell."

Kell a nyavalyát. Csak ha meg akarják szavazni a kormány által benyujtott törvényjavaslatokat.

"A sztrájknak egyéb feltételei is vannak, köztük a minimális szolgáltatás biztosítása. A minimális szolgáltatás pedig a képviselők esetén a határozatképesség biztosítása lenne."

Az biztos tetszene Orbánéknak :-) az ellenzék nem szólna hozzá semmihez, nem lennének interpellációk, stb.

"A sajtó 80 (?) %-a a kezükben van. Amit ki is használnak. Ráadásul sokszor ugyanilyen destruktív módon."

Ez érdekes, amióta az eszemet tudom (kb 10 éve) a mindenkori kormány folyamatosan azon sír, hogy a sajtó miért ellenséges vele. Lehet hogy az újságírók maguk az ős-gonoszok, akik mindenkit utálnak ?!

Becslésem szerint amíg a kormány és ellenzék szembenállását a jó és gonosz harcával azonosítjuk, addig nemigen jutunk előre. Sokkal perspektivikusabb a gonosz-gonosz szembeállítás :-). Másképpen szólva a 'szivatlak, mert én vagyok az erősebb' című taktikát el kéne tenni azokra az időkre, amíg tényleg erősebbek leszünk, addig pedig valamelyes udvariassággal kellene kezelni az ellenzéket (TV felügyekő bizottságtól rendkivüli vitanapig elég sok területen).