BZoltan Creative Commons License 2020.12.06 0 0 82558

Alakul, de még mindig nem erről van szó. A függetlenség akkor valósul meg amikor a tulajdonos nem tud belepofázni a tartalomba. Ha a főszerkesztőt vagy a szerkeszőséget nem a tulajdos választja meg akkor attól a tulajdonostól nem függ az adott médium. Max elzárja a pénzcsapot, de ebben az esetben a médium értelem szerűen vagy megszünik, vagy más tulajdonos után néz. A 444 szemmel láthatóan létezik és nem keres új tulajdonost a 28%-os amerikai alap helyére. Az pedig tudható, hogy nem pofáznak bele a tartalomba. A Magyar jeti igazgató tanácsába a kisebbségi tulajdonos egy szlován és egy szlovák arcot delegál, mindketten gazdasági és pénzügyi szakemberek, akik magyarul nem is tudnak egy szót sem. Konkrétan szarnak bele abba, hogy mi jelenik meg az újságban. Ha a Sorost ekézné a 444 akkor azt is leszarnák.  A Media Development Investment Alapítványnak annyi köze van a Soroshoz, hogy 1996-ban ő adott 0.5 millió dollárt az alapításhoz. Azóta az alap úgy 300 millió dollárt fektetett be. Magát az alapot pedig a szerb Saša Vučinić újságíró hozta létre. Szóval, nem, az MDIF az nem Soros szervezet.

 

Albert pedig okos gyerek, de a 444 pénzügyeire pont akkora a rálátása mint neked vagy nekem így a véleménye pont annyit is ér. A tekintélyre hivatkozás amúgy pedig egy klasszikus érvelési hiba :)

Az, hogy a 444 üzleti modellje mennyire fenntartható azt majd az idő megmutatja.  Én arra a lapra is előfizettem ahol most az Albert ír és arra is amit meg az UP csinál. Meg még három másikra is, hogy ne csak habony-rogán fospermet legyen.

Előzmény: Hepci (82554)