Hiroshi_Ayugai Creative Commons License 2020.12.06 -1 0 5

Eladó lett szeretett kis tükörreflexes olympus fényképezőgépem. Első sorban egyben szeretném eladni. Kezdő fotósoknak ajánlanám, akik még csak most kezdik a fotózás művészetének elsajátítását. Korábban én is ezért vettem Az alap gépet a kit objektívvel, aztán bevonzott a fotózás, és egyre jobban gyarapítottam a készletet. A vázhoz adok egy 14-42mm-es kit objektívet (Ami ne tévesszen meg senkit, alap objektívhez képest nagyon szép rajzolata van) ezentúl egy 40-150mm-es objektív jár mellé, ha távolabbi témára vadásznál, illetve ha a közelben tetszene meg egy virág, amit aprólékosan szemügyre vennél, a csomag részét képezi egy 35mm-es macro objektív, ennek a doboza is megvan még.
A fényképező egyik nagy előnyeként tekintettem, hogy szinte bármilyen régebbi objektívet tud kezelni, ehhez adok két M42-es átalakítót (Az egyik csak egy sima konverter gyűrű, a másik fókusz jelet is továbbít a vázra) illetve egy OM átalakító gyűrűt. Előbbi egy nagyon elterjedt bajonett volt, utóbbi pedig a régebbi olympus objektívek foglalata.
Ha pedig kevés lenne a fény, elő veheted a rendszer vakut is, amivel persze több fokozatban állíthatod a fej dőlésszögét és irányát, hogy ne a portré alanyod szemét küld tele fotonokkal, mint ahogy azt a filmekben teszik, hanem a megfelelő felületről visszaverve, egyenletes fényeket kapj.
Továbbá a csomag része egy 2 gigás XD kártya, egy 8 gigás CF kártya, az eredeti akkumulátora, kábelei és a kézikönyve magyar nyelven.
Nem mai gép már, kicsivel több mint 10 éves ezért az USB bemenetet eltakaró gumi pár hónapja el is engedett, ezért a képen láthatóan nyitott a bemenet. Maga a gumi ajtó megvan.
Ha esetleg keveselnéd a 10 megapixelt a mai rohanó életben, ahol már a telefonok között is akad 108megapixeles, gondolkozz el azon, hogy ezzel a 10 megapixellel már A4-es méretben lehet nyomtatni torzítás nélkül, szép szám a 108, de amilyen nagy, olyan nagy paraszt vakítás is. Mindenesetre, ha óriás plakáthoz akarsz anyagot nyomtatni, nem ez lesz a te géped. De ha mint mondtam, egy lelkes kezdő vagy, aki komolyan gondolja a tanulást, te szeretnéd beállítani a blende értéket, az ISO érzékenységet, vagy a záridőt, ha nem te szeretnél a készlet összegyűjtögetésével szenvedni, akkor ez a te géped lehet.
Az ára pedig 110 000ft

 
A gépet újpesten át tudom adni, vagy a vevő felelőségére futárral elküldeni. Én az előbbit preferálnám.