nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26361

Tagliafico is nagyon mérsékelt teljesítményt nyújt idén. Mintha azt, hogy nem tudott elszerződni nyáron, még nem tudta volna feldolgozni. Én eladnám, ha jó árat kapunk érte és megvenném Wijndalt. Renschre nagyobb szükség lesz a jobb oldalon, vagy középen.

Ha Onanát elviszik, Drommel jó utód lehetne.

Blind is árnyéka egykori önmagának, ő már aligha megy el, csak fokozatosan kiöregszik, de őt hátul pótolhatná Martinez, a középpályán pedig Eiting.

Schuurson nem tudok eligazodni, időnként nagyon jó, időnként gyenge. De talán ő még beleerősödhet ebbe a szerepbe.

Huntelaar (és lehet, hogy Stekelenburg is) jövő nyáron valószínűleg visszavonul.

Ki kellene szórni a "felesleget" (Klaiber, Alvarez, Labyad, Traore, Promes) is, bár Klaiber csak most jött, őt nyilván nem fogják eladni, a többiekért pedig komoly pénzt nem nagyon fogunk kapni.

 

Akire mindenképpen szükségünk van az a már említett Schuurs és Blind, valamint Mazraoui, Martinez, Klaassen, Kudus, Gravenberch, Tadic, Antony, Neres és a fiatalok: Scherpen, Timber, Rensch, Taylor, Hansen, Brobbey, később Ünüvar... És maradjon Ekkelenkamp, ill. jöjjön vissza Eiting.

 

Az esetleges távozók pótlásán kívül kellene még egy védő és egy center is. Malen aligha jönne vissza, Boadu talán, de lehet, hogy neki nem feküdne a stílusunk. (Bár, korábban ezt gondoltuk Huntelaarról is.) Viszont mindkettő drága, mindkettő Raiola-fióka (sőt, Wijndal is). Más használhatót ellenben nem látok a holland piacon. Hozzuk vissza Danilot? Ő jobb lenne, mint Traore?

Az említett centereken kívül egy játékos lenne, aki érdekes lehetne: Ihattaren, de támadó középpályásunk speciel pont van elég és az ő ügynöke is Raiola.

 

Akkor így nézne ki a keret:

 

Onana/Drommel - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico/Wijndal - Klaassen, Kudus, Gravenberch - Antony, Brobbey, Tadic

 

Scherpen - Rensch, Timber, Martinez, ? - Ekkelenkamp, Eiting, Taylor - Hansen, ?, Neres

 

A gond az, hogy a cserepadra alig jutna rutinos játékos, csak Martinez és Neres, kis jóindulattal: Ekkelenkamp és Eiting.