Egyben olvastam vegig az egeszet. Eleg "tomeny" volt. Hat reg sirtam ilyen jot. :-) No, akkor halabol egy legalabb 25 eves sztori, en is mar csak ugy hallottam, de a meselo szem/ful/orrtanu volt.
Tajfuto edzotabor, tan valogatott is. A fiuk egyik este a kemeny edzes, plusz jo vacsora utan kitalaljak, hogy takarodo utan fingoversenyt rendeznek, de nem csak olyan egyszerut, hanem affele irodalmi estet. A alkotast mindenki koteles elnevezni, igy a fizikai es a szellemi munka osszhangjakent, affele osszetett eredmenyt hirdetnek. Eldordul a startpisztoly es jonnek a fellengzos nevek:
- Az istenek duhe
- Varostrom
- Mennydorges es villamlas
- Krakatau (Ez utan vajon ki is kellett mennie pizsamat valtani?)
- stb., stb.
Az egyik sracnak, az istennek sem sikerul semmi. Lila mar a feje az erolkodestol, de csak nem megy. Nagy kuzdo pedig, nem ismer elveszett meccset, raadasul meg annal is jobban szereti megmutatni, hogy o a legjobb, de most az istennek nem megy. Mar vagy fel oraja kuzd, teljesen leizzadt, kimerult, amikor vegre ket halk valami, kb igy: pukk-pukk. A koma hatrahanyatlik, felsohajt es elhalo hangon kozli:
- Ez volt Szondi ket aprodja.
Persze rogton kitort a rohoges, es egyontetuen meg is szavaztak neki az elso dijat.
No, hali: Csokis