Emez Amaz Creative Commons License 2020.12.03 -1 2 6902

Igy mar ertem, mire akartatok utalni.

 

A gorbek eltero meredeksegebol elsore azt latni, hogy a virus miatti halalozason kivuli okok miatti halalozas is hirtelen megnott.

Az ujsagcikk dilettantizmnusara mutattam ra, hogy nem egyetlen heten tortent, ahogy azt allitottak, hanem lathato oktober kozepetol a trendvaltas.

akinek van adata, csinalhatna egy gorbet a virus es azon kivuli okokra, es kiderulne a meredeksegbol, hogy mekkora elteresrol van szo.

 

Virusadat ugyben ugy tunik, a worldometers-en a napi adatok es a ksh heti adatok nagyjabol osszhangban vannak.

 

Ami szamomra furcsa, a worldometers-en a magyar adatoknal ugy tunik, a magyar halalozas szakaszosan no,nov 5-20 soran napi 100 volt, nov 21-26 kozott napi 110, nov 27-dec 12 kozott napi 150. (sac/kb atlagot ertek alatta)

Lehet, hogy az adatszolgaltatassal volt egy kis manipulacio nov 20 elott, hogy ne lepjek tul a lelektani szazas erteket, de az is lehet, hogy mas halalozasi okok voltak.

 

Azt tudtuk, hogy ev vegere a virus nagyobb erovel fog tombolni, a novekedes meredeksege azonban tenyleg meglepo, jo lenne ebbol kiszurni a hivatalos covid halalozasi okokat, akkor lehetne tobbet latni.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (6898)