szaszg+++ Creative Commons License 2020.12.03 0 0 2142

Én meg már 1967-ben kimutattam, hogy a kvark modell összes prognózisa nem felel meg a megfigyeléseknek, elkezdve a részecskék tömege elöjelzésétöl.

 

A mainapig nem tudott a fizika kimutatni egyetlen egy "1/3" töltésü kvarkot sem, ezért biztos vagyok abban, hogy kvarkok egy ostoba, érvénytelen modellböl származnak. Kvarkok tehát nem léteznek, még annyira sem, mint a testek egységes nehézségi gyorsulása.

 

Az elektron (e) és a pozitron (p) létezö stabil elemi részecske, - e és + e elemi töltéssel és me elemi tömeggel. (Az hogy ezeknek a részecskéknek elemi gravitáviós töltése is létezik, ge = - g me, gp = + g me, az tölem számazik): Ez a két részecske a találkozásuknál nem semmisülnek meg, hanem egy elektron-neutrinót, (e,p), képeznek, ami elektromosan semlegesnek, tömegnélkülinek tünik és 0.703x10-13 cm nagy.

 

A proton (P) is stabil, mert a protont szétbomlani nem látta még soha senki. A proton elektromos töltése +e, a tömege, mP, meg ca 2000-szer nagyobb mint az elektron tömege. A proton párját az eltont (E), 1956-ban (tehát a kvark modell elmélet kifejlesztése elött), találták meg, - e elektromos töltéssel és mP tömeggel. Ezt sem látta még senki sem szétbomlani. Én ezt a két részecskét is elemi részecskéknek nézem és elláttam öket elemi gravitációs töltésekkel is, gE = - g mP, gP = + g mP, Ez a két részecske sem semmisül meg a találkozásuknál, hanem egy proton-neutrinót, (P,E), képez, ami elektromosan semlegesnek, tömegnélkülinek tünik és 0.384x10-17 cm nagy. Az (P,E) tehát jóval kisebb mint pl. az atommagok! Az elemi gravitációs töltéseknél megjegyzem, hogy az egyetemes gravitációs állandó G = g2/4 pi.

 

Továbbá, a fizikusok nem értették meg, miböl áll az instabil neutron N, ami így bomlik

 

N -> P + e + elektron-neutrinó.

 

Hát persze hogy ez az instabil neutron szerkezete

 

N = (P,e,p,e).

 

Én a stabil neutront N0 = (P,e) is kiszámitottam, ami elektromosan semleges és

 

mg(N0) = mP - me

 

(súlyos) tömeggel rendelkezik, de 0.703x10-13 cm nagy. Az N0 tehetetlen tömege meg

 

mi(N0) = mP + me - E(N0,kötés)/c2

 

és

 

E(N0,kötés) ) 2.04 MeV.

 

Már ezekböl az következik, hogy az atomjaink protonokból, elektronokból és pozitronokból állanak és különbözik a súlyos és a tehetetlen tömegük. A súlyos tömeg

 

mg(A izotóp) = A (mP - me),

 

ahol A a tömegszám, különbözik a tehetetlen, mi(A izotóp), tömegtöl.

 

A tehetetlen tömegeket meg tömegspektrumos mérésekböl ismerjük úgy hogy ki tudjuk a relatív tömeghiányt számítani, ami aztán a testek eltérö nehézségi gyorsulásában fel is lép. www.atomsz.com

 

Vagyis Galileitöl /Newtontól elkezdve ki kell javítani az egész fizikát, mert a gravitációt is elemi töltések okozzák (és nem a téridö görbülése).

 

 

Előzmény: szaszg+++ (2141)