Törölt nick Creative Commons License 1999.09.10 0 0 55
Kapsel, köszi az infot, akkor október 4, igazán nincs messze.
Magnumnak: ismerem az Official Bootleget, egyszer az MTV leadta a filmváltozatát is az 1992-es McCartney-napon, sajnos épp akkor nem működött a videónk.
A HBBK-nak én is tagja voltam, igaz, akkor még vidéken laktam. Bár én is sokat köszönhetek nekik, nincs túl jó véleményem Molnár Gáborék tevékenységéről. Pl. ahogy MG egyik napról a másikra megszüntette a klubot, mondván, ő már nem akar vele foglalkozni (ha jól emlékszem, így történt, javítsatok ki, ha nem), az nem volt igazán normális eljárás. Azonkívül a tagdíjakból meg másolási stb. díjakból bevásárolt a klub számára egy csomó cuccot, amit a megszűnés után egyszerűen a megtartott magának.
A Halhatatlan Beatles szerintem csapnivaló könyv, leszámítva az adattárát. Eleve rosszul van megírva (nylevhelyesség, pongyolaság, idétlen mondatok), azontúl szerintem hiába Beatles-rajongók, Molnárék nem értik meg a banda lényegét. A legjobb dalszövegekre ráfogják, hogy bunkóság, nem veszik észre a játékosságot, a nylevi ötleteket, az iróniát a Beatlesben. Néha egészen elképesztő blődséget írnak. Lehet, hogy imádják a Beatles-t, de akkor mondjuk úgy: nekik és pl. nekem más Beatles-képünk van.
Molnár Imre másik könyvéről, ami Lennon életrajzi regénye akart lenni (1990-ben jelent meg, a címére már nem is emlékszem), jobb nem is beszélni.
Szerintem a Beatles-jelenség lényegét magyar könyvek között még mindig Ungvári Beatles-bibliája ragadja meg a legjobban.