Törölt nick Creative Commons License 2020.11.30 -9 1 16684

Te választod ki a portfóliót a kockázattűrésednek megfelelően.

 

A közvélemény-kutatások rendre azt hozzák ki, tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz elég az állami nyugdíj, mégsem teszünk ellene. Pedig, a biztonság előteremtése nem kíván óriási áldozatot, kiváló megtakarítási formák állnak rendelkezésre. Cikkünkben az önkéntes nyugdíjpénztárakat vesszük górcső alá, és bebizonyítjuk, hogy nagyon is olcsónak számítanak. Ennek fényében kár lenne elvesztegetni az állami ingyen forintokat, melyek értéke egy évben a 150 ezret is elérheti.

 

Ne hagyjuk elveszni az állami támogatást

Az év vége felé haladva, aki teheti, egyre többet gondol arra, hogy a szabadon megmaradó összegeit, milyen megoldásban fektesse be. Világos, hogy először vésztartalékot kell képezni, hogy váratlan események esetén se legyünk kiszolgáltatva. Ezt követően viszont a céljainkhoz leginkább illeszkedő lehetőségeket érdemes megkeresni. Bár sokszor elfeledkezünk róla, nem vehetjük félvállról a nyugdíj kérdését sem, mert tudva levő, hogy csak saját erőből egészíthetjük ki az egyre kevésbé elegendő állami nyugdíjat.

 

Több formában is takarékoskodhatunk a nyugdíjunkra. Már több alkalommal bebizonyítottuk, hogy a többség igényeit maximálisan kielégítik az önkéntes nyugdíjpénztárak. Legnagyobb előnye, hogy a befizetéseinket az állam adó-visszatérítéssel támogatja, méghozzá minden forintunkhoz 20 fillért tesz hozzá. Az éves keret 150 000 forint, vagyis ha évente 750 000 forintnál nem fizetünk be többet, akkor a 20%-os pluszt élvezhetjük.

 

Nyugdíj: hihetetlenül olcsón juthatsz hozzá az ingyen milliókhoz (bankmonitor.hu)